Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Român din Italia, prins în flagrant în timp ce fura energie electrică de la vecini. Sistemul prin care s-a conectat la contorul acestora

ro

18 Feb, 2022 19:07 1354 Marime text
Bărbatul de naționalitate română, cu domiciliul în zona Trento, s-a prezentat în fața judecătorului, miercuri, 16 februarie, după ce a fost prins în flagrant de către carabinieri în timp ce fura energie electrică de la vecinii săi.



De meserie electrician, românul s-a conectat ilegal la contorul vecinilor printr-un sistem ingenios de racordare care i-a permis să le fure curent electric. 

Surprinsă de creșterea considerabilă a facturilor la energie electrică, vecina sa și-a dat seama ce se întâmplă și l-a denunțat.




Cele două apartamente sunt alăturate, dar femeia nu locuiește permanent acolo și după câteva luni a observat că ceva nu este în regulă. 


Aceasta plătea facturi mai mari de curent, deși nu locuia acolo și nu putea consuma atâta energie electrică, potrivit publicației italiene La Voce del Trentino.




Racordarea ilegală a fost descoperită de un alt electrician, chemat să verifice starea contoarelor. Acesta a văzut cum orice activare a iluminatului sau prizelor din apartamentul românului era înregistrată pe contorul celuilalt apartament.


 
Hoțul a fost filat și surprins de carabinieri pe 14 februarie. Acesta instalase o bucată de lemn pe maneta de alimentare a contorului său dezactivat, pentru a-l face să pară că ar fi activ.



În fața judecătorului, românul și-ar fi justificat fapta mărturisind că nu are bani să plătească facturile și că starea lui de sărăcie l-ar fi forțat să recurgă la aceste soluții.


Românul a fost supus măsurii obligatorii de a semna de trei ori pe săptămână, la cererea avocatului său, pentru executarea de muncă în folosul public și de plata unei despăgubiri pentru un prejudiciu estimat la 250 de euro.


Foto Unsplash

Sursa Rotalianul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii