Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apărarea antiaeriană ucraineană a doboarât toate cele 16 rachete ruseşti care au vizat capitala Kiev

ro

29 Dec, 2022 12:36 1605 Marime text
Rachetă. Foto: PixabayApărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să doboare toate cele 16 rachete ruseşti care au vizat joi capitala Kiev, a anunţat şeful administraţiei militare a oraşului, Serghei Popko, potrivit AFP, conform Agerpres.ro

"Şaisprezece rachete au fost reperate deasupra Kievului. Toate cele 16 rachete au fost doborâte", a scris Serghei Popko pe Telegram.

"Fragmente de rachete doborâte au avariat trei case şi o maşină în cartierul Darniţki, o companie industrială în cartierul Golossiivski şi un loc de joacă în cartierul Petcerski. Trei persoane au fost rănite şi spitalizate", a adăugat el.


Totodată, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că aproape jumătate din populaţia capitalei ucrainene nu avea electricitate joi la prânz. ''40% din consumatorii capitalei nu au curent electric după atacul rus'', a scris Kliciko pe reţeaua socială Telegram, dând asigurări că furnizarea de apă potabilă şi căldură se află în parametri normali, cu excepţia imobilelor unde locatarii folosesc centrale termice electrice.

Ucraina a denunţat atacuri "masive" cu peste 120 de rachete ruseşti joi dimineaţă care au vizat mai multe regiuni, printre care şi capitala Kiev, într-o nouă salvă menită a distruge infrastructura energetică a ţării în plină iarnă.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii