Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea rece nu i-a ținut pe loc pe credincioși. S-au adunat cu mic cu mare la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin (FOTO+VIDEO)

ro

30 Nov, 2022 10:47 2138 Marime text


Miercuri, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

Cu acest prilej, de la ora 8.30, a  fost săvârșită Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța. La evenimente este prezent Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Așa cum putea vedea in imagini, oamenii s-au adunat cu mic cu mare la ceremonia religioasă. Vremea rece nu a fost o barieră pentru creștini. 

Citește și: Sfântul Andrei 2022. Mesaje și urări pentru cei care își aniversează onomastica

Desemenea, jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa vor asigura măsurile de ordine la Mănăstirea ,,Peştera Sf. Apostol Andrei`` din comuna Ion Corvin.  

Soborul de arhierei care a slujit astăzi la peștera Sfântului Apostol Andrei: Înaltpreasfințitul Iacov, Mitropolit de Mytilene – Grecia, Înaltpreasfințitul Pantelimon, Mitropolit de Maroneia şi Komotini – Grecia, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Demetrios Charbak – Episcop de Safita, Arhiepiscopia de Akkar, Preasfințitul Nikiforos, Episcop de Amorium – Turcia, Preasfințitul Macarie, Episcop Vicar de Ruse – Bulgaria, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei
 

Despre Sfântul Andrei 

Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, localitate aflată pe malul lacului Ghenizaret din Galileea, şi este fratele Sfântului Apostol Petru. Iniţial era ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul, de la care aude că Hristos este Mesia cel aşteptat. Astfel, devine ucenic al lui Iisus Hristos, chemând şi pe fratele său, Simon, care va deveni Apostolul Petru. De aceea este numit Cel dintâi Chemat.

Drumul care leagă Ion Corvin de Peștera Sfântul Andrei, aglomerat de mașini și autocare. 





 Citește și: Sfântul Andrei. Sărbătoare cu cruce roşie. Tradiții și superstiții
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii