Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol Rafinare, amendată de Garda Mediu cu 100.000 de lei. Care este motivul (FOTO)

ro

18 Nov, 2022 09:51 1116 Marime text


foto: Garda de Mediu



Societatea Rompetrol Rafinare SA a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru că nu a luat toate măsurile pentru prevenirea poluării aerului, anunță inspectorii Gărzii de Mediu Constanța.


Oficial de la Garda de Mediu

Urmare a controlului planificat derulat in aceasta perioada la societatea Rompetrol Rafinare SA, s-a constatat ca operatorul nu a respectat obligația legala de a lua toate măsurile necesare în ceea ce priveste exploatarea instalatiilor, pentru prevenirea poluării aerului., informează Garda de Mediu. 

În fapt, analizorul online care monitorizează in regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalatia de Cracare Catalitica, a Înregistrat depasiri la indicatorul NOx în ultimile 3 luni, față de valoarea limita de emisie prevazuta prin autorizația integrată de mediu.


foto: Garda de Mediu
Potrivti sursei citate, pentru neconformitatile constatate, comisarii au impus masuri si au aplicat o sancțiune contraventională cu amendă în valoare de 100.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii