Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale Primăriei Constanța în legătură cu amenda primită de Arhiepiscopia Tomisului

ro

07 Feb, 2023 14:46 1112 Marime text
Foto: ZIUA de ConstanțaArhiepiscopia Tomisului a depus la Primăria Municipiului Constanța cereri pentru eliberarea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire în regim de urgență pentru punere în siguranță și protejare temporară a clădirii monument istoric ca urmare a incendiului produs în 15.10.2022.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, având în vedere că Palatul Arhiepiscopal este clădire monument istoric, pentru eliberarea oricărui document urbanistic este necesar avizul/punctul de vedere al Direcției Județene de Cultură/Ministerului Culturi care, până în momentul de față, nu a fost transmis Primăriei Constanța.

„Dacă Arhiepiscopia deține acest document, invităm reprezentanții instituției să ni-l prezinte pentru a putea elibera cât mai repede documentele solicitate.

Cât despre amenda aplicată de polițiștii locali, reprezentanții Arhiepiscopiei au fost invitați la sediul Direcţiei Generale Poliția Locală cu o serie de documente pentru lucrările de construcţii realizate la Palatul Arhiepiscopal din municipiul Constanţa, str. Arhiepiscopiei nr.23.

Întrucât nu au dat curs solicitării, s-a procedat la sancţionarea Arhiepiscopiei cu amendă în cuantum de 3.000 lei, prin Procesul verbal de constatare și sancţionare a contravenţiei nr.2184/25.01.2023, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1, lit.f din Legea nr.50/1991 rep., dispunându-se ca măsură complementară comunicarea/punerea la dispoziție a documentației solicitate“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii