Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de sancțiuni, aplicate de jandarmii constănțeni participanților de la protestul de ieri

ro

29 Mar, 2021 09:08 1819 Marime text


În legătură cu manifestația publică de protest ce a avut loc ieri, 28 martie a.c.,  în municipiul Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa face următoarele precizări:


„Până în momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți.

Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic,  iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”.

Citește și
Protest în Constanța împotriva noilor restricţii covid 19
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii