Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții DIICOT Craiova, într-un dosar de trafic de narcotice

ro

17 Sep, 2020 14:56 1562 Marime text
  • La perchezițiile din 15 septembrie 2020, s-au găsit în locuința suspectului și trei pistoale cu glonț și 59 de cartușe deținute ilegal.


La data de 16.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă și trafic internațional de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2020, inculpatul a desfășurat activități de trafic de droguri de mare risc, în special cocaină, pe raza județelor Olt și Dolj, droguri pe care le comercializa la prețul de 100 euro/gram.
La data de 15.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, pe raza orașului Filiași, în timp ce se întorcea din Olanda, având ascunsă în capitonajul autoturismului cantitatea de aproximativ 400 de grame de cocaină.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare în urma cărora au fost descoperite și ridicate 3 pistoale cu glonț și 59 de cartușe deținute ilegal.
La data de 16.09.2020, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Activitățile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Dolj.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Arhiva ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii