Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noaptea blestemată de la Beirut Detalii exclusive din dosar! Ce le-a declarat magistraţilor George Karam

ro

26 Feb, 2016 00:00 5865 Marime text
Dosarul a fost instrumentat de Mihai Eduard Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Ieri, la Judecătoria Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul Beirut, unde George Karam, patronul fostului restaurant, este acuzat de „infracţiuni de distrugere din culpă, în formă agravată, având ca urmare producerea unui dezastru“.
 
Restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. În eveniment şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta CengherMihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Ieri, în sala de judecată a fost citit rechizitoriul, iar la final, cauza a fost amânată pentru data de 17 martie.
 
Conform rechizitoriului, George Karam le-a declarat procurorilor că, în timp ce se afla în faţa restaurantului, i s-a atras atenţia asupra incendiului: „Am crezut că este vorba de un scurtcircuit la reclama de deasupra uşii de la intrare. (…) Am oprit curentul de la reclamă, apoi am ieşit afară, să văd dacă mai e fum. De pe trotuar am văzut fum deasupra acoperişului restaurantului. (…) Am reintrat (n.r. în restaurant), am luat un stingător, i-am rupt siguranţa şi am urcat scările spre mansardă, pe trei sferturi din lungimea acesteia, cu intenţia să lichidez focul. M-am oprit. Era mult fum. Nu puteam să respir. (…) M-am întors să evacuez clienţii şi personalul. Am strigat ca toată lumea să iasă afară. (…)“.
 
„Am ieşit şi eu pe stradă şi am văzut mult fum deasupra restaurantului, când am ieşit, am văzut maşina pompierilor că sosea. Am abordat pompierii şi le-am cerut să mergem la mansardă, să vedem de unde arde. Am intrat şi am urcat scările împreună cu un pompier, în acelaşi timp, umăr la umăr; în capul scărilor, culcată pe burtă, am găsit o fată. (…) Împreună cu pompierul am reuşit să o scoatem din restaurant. Am acoperit-o cu un cearşaf şi ştiu că a fost condusă la o salvare aflată mai la depărtare. (…) M-am întors în restaurant, pentru că cineva striga că sunt încă fete sus, am înţeles că încă două. Am luat o lanternă mică de la pompieri şi m-am dus pe scară, unde era un fum gros şi irespirabil. Pompierii erau deja în restaurant şi nu apucaseră să mai urce. În 30 de secunde a fost fum peste tot. Eu şi pompierii am încercat să mai urcăm, dar nu am mai putut din cauza fumului. (…) Cu un pompier am mers la tabloul general şi am scos siguranţele. (…) M-am întors în faţa restaurantului şi i-am întrebat pe pompierii care ieşeau din imobil dacă mai este cineva sus, răspunzându-mi negativ“, conform declaraţiei lui Karam.


La începutul lunii viitoare, Judecătoria Constanţa se va pronunţa asupra
publicităţii următoarelor şedinţe de judecată în prezenta cauză. De menţionat că la termenul de ieri, unul dintre cei prezenţi în sala de judecată a fost amendat de jandarmi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii