Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Maramureș Șoferul unui autocar a pierdut controlul volanului și a intrat în gardul unei case. 51 persoane implicate, dintre care una în stop cardio-respirator

ro

05 Jul, 2022 16:59 906 Marime text
Imagine de la un accident, foto: Pixabay

UPDATE 2

​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe DN 18, în zona localității Moisei, județul Maramureș, unde conducătorul unui autocar înmatriculat în Polonia, în care se aflau 51 de cetățeni polonezi, a pierdut controlul volanului și a intrat în gardul unei case. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea a 8 pasageri, care se află la spital, pentru investigațiile medicale necesare. În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului rutier.

UPDATE

Conform IGSU, opt persoane au fost transportate la spital, iar restul celor implicați în eveniment au fost preluați de un autocar, pus la dispoziție de autoritățile locale. Aceștia vor fi cazați la o pensiune din zonă.

Știre inițială

Un accident rutier cu mai multe persoane rănite a avut loc marţi după-amiaza, 5 iulie, pe DN 18, în zona comunei Moisei, județul Maramureș, fiind vorba de un autocar al cărui şofer a pierdut controlul volanului şi a intrat în gardul unei case, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Pentru gestionarea eficientă a situației a fost activat Planul Roșu de intervenție, iar la locul accidentului acționează două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două echipaje de descarcerare, patru ambulanțe SMURD, patru ambulanțe SAJ și un elicopter.

Au fost suplimentate forțele de intervenție de la nivelul ISU Bistrița-Năsăud cu următoarele mijloace: două ambulanțe SMURD, o autospecială transport victime multiple și un punct medical avansat, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

Din informațiile preliminare, IGSU mai precizează 51 de persoane au fost implicate în evenimentul rutier. Au fost găsite șase victime, dintre care o persoană în stop cardio-respirator. Trei persoane au fost transportate la CPU Borșa și două persoane primesc îngrijiri medicale la locul evenimentului. 

Ceilalți pasageri sunt în stare bună, fără probleme deosebite.

Circulaţia rutieră în zonă se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijare de către poliţişti, se precizează în informarea transmisă de către Centrul Infotrafic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii