Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locomotivă defectă la un tren Intercity! A plecat din Brașov cu destinația Constanța. Ce întârziere are

ro

04 Feb, 2023 11:43 2506 Marime text

O locomotivă defectă a făcut sâmbătă dimineața ca un tren Intercity operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA să acumuleze o întârziere de aproape o oră.

Trenul IC 538 a plecat din Brașov la ora 7,00 cu destinația Constanța. Numai că nu a apucat nici măcar să iasă din depresiunea Brașovului, pentru că la Dîrste locomotiva aflată la tracțiune, EA 005, s-a defectat. De la Brașov a fost trimisă locomotiva de ajutor EA 892, însă din cauza acestui incident s-a acumulat o întârziere de 45 de minute., scrie clubferoviar.ro.

La Predeal întârzierea se menținea la 45 de minute, însă la Sinaia a crescut la 52 de minute. Din cauza zăpezii și a lipsei de personal, macazurile din stațiile Bușteni și Azuga sunt date pe abatută linia 1, fapt ce a sporit întârzierea trenului.

Priceperea mecanicului de locomotivă a făcut ca la trecerea fără oprire prin stația Brazi, imediat după Ploiești Vest, întârzierea trenului să scadă la 49 de minute. Numai că degeaba a condus bine mecanicul, pentru că întârzierea s-a amplificat în stația București Nord, unde procesul tehnologic de rebrusare (schimbarea locomotivei dintr-un capăt în altul al trenului) s-a prelungit peste cele 14 minute prevăzute. În loc să se scurteze procesul tehnologic, cum ar fi fost normal în cazul unui tren întârziat, el s-a lungit.

La ora publicării acestei știri, garnitura avea o întârziere de 54 de minute la trecerea fără oprire prin Dor Mărunt, pe Magistrala 800.


Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/CFR Călători
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii