Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoria Oil Prod SRL, firma călcată de mascaţi în Port Cine este afaceristul Alexandru Verşinin „încălţat" anual de Poliţia Constanţa

ro

03 Aug, 2012 01:00 7999 Marime text
evaziune_-_rezervoare_combustibil2_1.jpgSC Oil Prod SRL are sediul în Constanţa, strada Ştefan Mihăileanu. Unic asociat este persoana juridică Prod Refract, iar administrator este Alexandru Verşinin, cetăţean moldovean, născut în Chişinău

Un afacerist de aproape 40 de ani din Republica Moldova a fost „promovat", din nou, de organele de anchetă constănţene. Anul acesta, Alexandru Verşinin este acuzat de procurori că ar fi evidenţiat în documentele legale ale societăţii pe care o administra, „operaţiuni fictive aferente tranzacţiilor cu produse petroliere, utilizând un permis de încărcare a cantităţii de 25.000 tone combustibil tip M la o navă, document completat în fals, în numele unei alte societăţi din Constanţa". Alexandru Verşinin s-a aflat şi anul trecut în colimatorul organelor de anchetă de la Constanţa, după ce ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au identificat în trafic, în urma unei acţiuni pe linia comercializării ilegale a produselor petroliere, două autocisterne ce transportau combustibil. În continuare prezentăm istoricul firmei cercetate de către poliţişti.

evaziune_-_rezervoare.jpgOficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au informat, ieri, că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa efectuează cercetări faţă de o societate comercială cu sediul în Constanţa, precum şi faţă de Verşinin Alexandru, administratorul acesteia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit că, la sfârşitul lunii iulie 2012, Alexandru Verşinin ar fi evidenţiat în documentele legale ale societăţii pe care o administra, operaţiuni fictive aferente tranzacţiilor cu produse petroliere. Procurorii mai informează că bărbatul utiliza un permis de încărcare a cantităţii de 25.000 tone combustibil tip M la o navă, document completat în fals, în numele unei alte societăţi din Constanţa. La data de 1 august, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul organelor de poliţie, au fost efectuate un număr de trei percheziţii domiciliare, respectiv două pe raza municipiului Constanţa şi una în municipiului Bucureşti. „În urma acestora, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă aferente perioadei 2006-2012, precum şi unităţi de calculator, în vederea realizării de percheziţii informatice. De asemenea, cu ocazia investigaţiilor, au fost identificate un număr de 11 rezervoare de combustibil încărcate cu cantitatea de circa 18.948 mc combustibil tip M, motorină, biodiesel şi păcură, în valoare totală de circa 75.792.000 lei, cantităţi care au fost indisponibilizate şi lăsate în custodia societăţii, până la stabilirea legalităţii provenienţei acestora", conform Parchetului General al României. Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi continuă cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare în dosarul cauzei. Pentru stabilirea exactă a cuantumului prejudiciului creat bugetului general consolidat al statului, urmează a fi solicitată o verificare de specialitate către Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa.

Paşii unui afacerist de Chişinău

SC Oil Prod SRL are sediul în Constanţa, strada Ştefan Mihăileanu. Unic asociat este persoana juridică Prod Refract, iar administrator este Alexandru Verşinin, cetăţean moldovean, născut în Chişinău. De altfel, acesta din urmă s-a ocupat încă de la început de afacere. Fondată în 2006 de Ana Dascălu din Bacău, societatea a ajuns în 2007 la Alexandru Verşinin. În 2010, acesta a deschis punctul de lucru din incinta depozitului OIL Terminal Nord II 2. În 2011, Verşinin majorează capitalul social cu 76.800 lei şi, în acelaşi an deschide punctul de lucru din Bucureşti, bd. Octavian Goga nr. 2, în incinta Camerei de Comerţ a României. O majorare de capital a mai avut loc şi anul acesta când SC Prod Refract SRL a adus un aport în natură în valoare de 4.347.300 lei, reprezentând bunuri imobile, terenuri şi clădiri din comuna Comăneşti. Bunurile ajunseseră în proprietatea Prod Refract ca urmare a preluării patrimoniului Metal Invest Grup. Aşa a intrat Prod Refract în Oil Prod, prima dată cu 98.26%, pentru a ajunge, la ora actuală, la 100%.tot anul acesta s-a decis divizarea prin desprinderea parţială a patrimoniului societăţii Eco Petroleum SA. Acţionarii Fionnay Limited, reprezentată prin Gheorghe Chealfă, Camelia Chealfă şi Antonio Valentin Rocsin au decis ca patrimoniul desprins să fie transferat la Oil Prod. În SC Prod Refract SRL, societate înfiinţată în 2006, cu sediul în Bacău, sunt implicaţi Gheorghe, Camelia, şi Ionuţ Alexandru Chealfă. Administrator este Lucian I. Druţă.

Problema mai veche

După cum arătam şi mai sus, firma Oil Prod SRL nu se află pentru prima dată în atenţia poliţiştilor. Anul trecut, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au identificat în trafic, în urma unei acţiuni pe linia comercializării ilegale a produselor petroliere, două autocisterne ce transportau combustibil. Din investigaţiile efectuate de poliţişti a rezultat că produsele petroliere transportate cu cele două autocisterne au fost livrate de la antrepozitul fiscal amplasat în incinta unui depozit din municipiul Constanţa, antrepozit aparţinând, din câte se pare, societăţi comerciale SC Oil Prod SRL. Ulterior acţiunii poliţiştilor a fost luată măsura indisponibilizării a 50 tone de motorină, în valoare de circa 300.000 lei, lăsată în custodia depozitului din Constanţa, precum şi a sumei de 60.000 lei, găsită într-un autoturism aparţinând unui reprezentant al firmei ce deţine antrepozitul fiscal, sumă ce nu a putut fi justificată de acesta prin documente legale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii