Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu de amploare în orașul Țăndărei, judeţul Ialomiţa. Două locuinţe, cuprinse de flăcări

ro

03 Dec, 2022 10:09 1108 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUSalvatorii din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la două locuințe, situate în aceeași curte, în orașul Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperişurilor. 

Potrivit ISU Ialomiţa, din cauza suprafeței mari afectate de incendiu a fost necesară suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție, astfel că pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. 

„Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, protejându-se alte două locuințe aflate în proximitate. 
În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, însă mai multe bunuri au fost distruse, cum ar fi: cele 2 acoperișuri ale locuințelor, aparatură electrocasnică, obiecte de mobilier și materiale textile.
 Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile“ - au mai precizat reprezentanţii ISU Ialomiţa.

Conform ISU Ialomiţa, coșurile de fum deteriorate, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din alcătuirea construcțiilor, pot constitui o cauză specifică de izbucnire a incendiilor la locuințele și anexele gospodărești.  

Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire:
• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea);
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii