Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU În ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.481 de situații de urgență.

ro

23 Feb, 2023 11:02 804 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUÎn cursul zilei de ieri,  22.02.2023, salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.481 de situații de urgență. 

Potrivit IGSU, peste 1.200 de misiuni dintre acestea au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cele mai numeroase intervenții de acest tip fiind derulate în zona București-Ilfov (274 cazuri) și în județele Cluj (70 cazuri), Mureș (68 cazuri), Timiș (64 cazuri), Sibiu (50 cazuri) și Hunedoara (45 cazuri).

Totodată, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 104 incendii înregistrate la nivel național, iar echipajele SMURD au asistat medical 1.241 de persoane aflate în dificultate.

„Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 144 misiuni pentru protecția comunităților.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 4 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme“ - au precizat reprezentanții IGSU. 


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție solicitantă a avut loc ieri, în județul Dolj, când echipajele de stingere au fost solicitate să acționeze pentru lichidarea unui incediu produs la un apartament dintr-un imobil de locuințe din municipiul Craiova. Pompierii militari sosiți la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum pe casa scării. Pe timpul acțiunii de stingere, salvatorii au evacuat 36 persoane, iar trei locatari au fost asistați medical la locul intervenției. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate alte victime.

❗Pompierii militari  din județul Neamț au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe raza localității Borniș. Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare și prim ajutor au constatat că un autoturism a părăsit partea carosabilă. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, dintre care una decedată. După evaluarea medicală la fața locului, cea de-a doua victimă a fost transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate.

„Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 187 de pompieri salvatori și 159 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

De asemenea, pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.



Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play“ - au precizat reprezentanții IGSU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii