Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarația pe proprie răspundere. Cum arată și în ce perioadă este necesară

ro

11 Mar, 2021 06:35 8327 Marime text
  • Starea de alertă a fost prelungită în România cu încă 30 de zile, începând din 14 martie, și va intra în vigoare după publicarea actului normativ în Monitorul oficial al României Partea I.
 
Potrivit noilor măsuri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cei care circulă în intervalul 22:00-05:00 vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere.
 
Aceasta este prevăzută în Anexa 1- Măsuri Generale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei și a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 unde scrie clar:
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere, prevăzută la punctul 13.2 trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii