Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Elevii protestează în fața Prefecturii (video)

ro

16 Jun, 2021 13:49 2624 Marime text
  • Astazi, 16 iunie a.c., are loc ședința de guvern pentru aprobarea proiectului de OUG ce are ca scop eliminarea gratuității la transport pentru elevi și trecerea la decont.
  • Mai mulți elevi s-au adunat în fața Prefecturii Constanța pentru a picheta.
Astazi, 16 iunie a.c., are loc ședința de guvern pentru aprobarea proiectului de OUG ce are ca scop eliminarea gratuității la transport pentru elevi și trecerea la decont.

Ca răspuns, membrii Asociației Elevilor din Constanța sunt prezenți azi în fața Prefecturii pentru a picheta. Sunt prezenți 25 de elevi.
 

Elevilor le este pus din nou în pericol accesul la învățământ, precum și dreptul lor la educația gratuită. 

În ședința de guvern de astăzi urmează să fie data o ordonanță de urgenta care va tăia gratuitatea la transportul județean, punând în pericol accesul la învățământ pentru zeci de mii de elevi. 

Ministrul educației susține că nu exista norme de aplicare, problema fiind ca banii nu au fost introdusi în bugetul de stat.

Ajută şi tu la respectarea drepturilor elevilor și poartă astăzi o banderolă albă drept formă de grevă japoneză.  , este postarea de pe Facebook a AEC.

Aprobarea acestei ordonanțe va limita accesul la educație elevilor din zona defavorizate

Ne aflăm astăzi în fața prefecturii Constanța, deorece urmează o ședință în care se va da o ordonanță de urgență prin care transportul elevilor nu va mai fi gratuit, așa cum prevede Legea educației. Ministerul Educației susține că nu există norme de aplicare, deși aceste norme există. Aprobarea acestei ordonanțe va limita accesul la educație elevilor din zona defavorizate. ,a precizat vicepreședintele AEC, Ema Ludvig.

 

În ședința de guvern de astăzi urmează să fie data o ordonanță de urgenta care va tăia gratuitatea la transportul județean. E o problemă foarte gravă. Unii elevi se lasă din școală din cauza asta. Am stat atâta timp online, toți avem nevoie de școală fizică! , a precizat una dintre elevele prezente la protest.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii