Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de control a polițiștilor la Târgul de Crăciun din Constanța. Au fost aplicate amenzi

ro

17 Dec, 2022 13:20 1166 Marime text
Control Târgul de Crăciun. Foto: IPJ ConstanțaLa data de 16 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pe linia verificării respectării obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii au efectuat verificări la 24 de agenți economici din cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Constanța. 

„În urma activităților, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, la O.U.G. 28/1999 privind obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, fiind vorba despre o societate care comercializa jucării purtând însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile de a fi contrafăcute. 
Au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 48 de seturi de jucării“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. 


De asemenea, la aceeași dată, polițiștii de la economic au efectuat verificări la 5 agenți economici din municipiul Constanța, respectiv comunele Mihail Kogălniceanu și Topraisar. 

În urma activităților, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.000 de lei, dintre care 3 la O.U.G. 28/1999 privind obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 3 la Legea 8/1996.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii