Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să nu uităm să fim mândri că suntem români

ro

01 Dec, 2022 00:00 1220 Marime text

 1 Decembrie este Ziua Națională a României. Este o zi specială în care, poate, mai mult ca oricând, ne simțim români.
 
Simțim că aparținem unei țări frumoase și ofertante, unei țări care are atâtea povești minunate și care ne oferă multe motive să o iubim. Poate că aparent e greu de perceput, dar ne mai rămân ...încă...motive de mândrie că suntem români. Dar, din păcate, de această mândrie ne amintitm prin raportare la trecut.
 
Să nu uităm că vestitul Castel Peleș a fost primul castel din Europa care a fost în întregime luminat cu curent electric. Energia electrică era produsă de instalația proprie a castelului său, că stiloul a fost inventat de craioveanul Petrache Poenaru și a fost brevetat în mai 1827.
 
Un motiv de mândrie că suntem români este și faptul că Statuia Regelui Decebal, sculptată într-o stâncă de la Cazanele Dunării, este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, având 55 de metri înălțime.
 
Când vine vorba de dragostea de țară, părerile sunt împărțite în rândul românilor.
 
Unii se declară nemulțumiți de aspectele economice, sociale și așa mai departe, iar alții decid să ignore aceste lucruri și să se concentreze pe ceea ce este frumos în România.
 
Nouă ne place să ne gândim mereu la partea luminoasa a lucrurilor și din orice situație să vedem numai partea plină a paharului. Iubesc România pentru că aici m-am născut. Se zice că nu iți poți alege părinții, dar la fel de bine putem afirma că nici țara în care te naști. 
 
Pentru că aici am cunoscut ce înseamnă cu adevărat copilăria. Și mă refer la copilăria petrecută la țară, acele veri călduroase când mergeam desculță în iarba verde și mă bucuram de natură. Fără iphone, calculator și alte produse ale tehnologiei.
 
Să nu uităm că suntem români! La mulți ani România, la mulți ani români! 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii