Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Impresii după primele săptămâni din noul an şcolar! De la grădiniţa la peste 10 km de casă la cursuri în containere

ro

19 Sep, 2022 00:00 3828 Marime text
 
  • Unele unităţi şcolare din municipiul Constanţa sunt încă în reabilitare şi nu se ştie când vor fi finalizate lucrările.
  • Câteva grupe de la o grădiniţă din Tomis Nord, aflată în reabilitare, au fost relocate la o grădiniţă aflată în Poarta 6
 
Au trecut deja două săptămâni de la primul clopoţel din anul şcolar 2022-2023. Emoţiile şcolarilor şi ale preşcolarilor au mai trecut şi viaţa de şcolar sau preşcolar a intrat în ritmul obişnuit. Cu trezit de dimineaţă, mic dejun pe fugă, deoarece somnul este mult mai dulce după răsăritul soarelui, cu nervi în traficul extrem de aglomerat, totul a intrat în ritm.
 
Dacă unii micuţi au norocul să intre acum în şcoli reabilitate şi aranjate, alţii mai au de aşteptat. Unele unităţi şcolare din municipiul Constanţa sunt încă în reabilitare şi nu se ştie când vor fi finalizate lucrările care, în unele cazuri se desfăşoară de mai bine de un an şi jumătate.
 
De suferit au micuţii care, în unele cazuri nu pot ţine pasul cu deciziile luate de cei în măsură să găsească soluţii. Aici putem aminti decizia de a reloca câteva grupe de la o grădiniţă din Tomis Nord, aflată în reabilitare la o grădiniţă aflată în Poarta 6. Este cumplit pentru un copil de 3 ani să suporte traficul infernal de la orele dimineţii şi să ajungă în sala de grupă la mai bine de 45 de minute de la plecarea de acasă. Iar pentru un părinte, două drumuri dus întors pentru a duce şi a aduce copilul la/de la grădiniţă este un stres şi o mare problemă.
 
Este trist că nu au fost găsite soluţii mai bune în timp util, dar rămâne totuşi speranţa că lucrările se vor termina măcar înainte de venirea iernii pentru a nu-i priva foarte mult pe copii de grădiniţă.
 
Nu este un caz singular, de acord. Dar soluţia găsită pare nefericită. Sunt părinţi care au fost nevoiţi să caute soluţii pentru a putea amâna introducerea micuţilor în colectivitate deoarece situaţia nu permite deplasarea zilnic pe traseul Tomis Nord - Poarta 6.
 
Mai mult, în cazul părinţilor cu doi sau mai mulţi copii, situaţia se complică şi mai mult.
 
Pe de altă parte, la o şcoală din municipiul Constanţa au fost aduse containere pentru ca elevii înscrişi să poată învăţa în condiţii optime. Măsura a fost luată deoarece a crescut numărul solicitărilor de înscriere la clasa pregătitoare în unitatea de învăţământ, iar în clădire nu mai există spaţii pentru amenajarea sălilor de clasă. Până la finalizarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare a fost adoptată această soluţie.
 
În altă ordine de idei, primele săptămâni din noul an şcolar a venit cu noi modificîri la Legea Educaţiei, modificări care nu putem spera decât că vor aduce o îmbunătăţile actului educaţional.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii