Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Habibi, come to Dubai, la apă caldă!

ro

17 Sep, 2022 00:00 1452 Marime text



Motto:
A venit apa caldă?
A venit, dar e rece!

 
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, în anumite (multe) zone ale orașului, mai mult de trei zile la rând cu apă caldă la robinete au ajuns să se constituie într-o veritabilă minune.
 
Ca într-o tragicomedie, vedem pe rețelele de socializare anunțuri ale prietenilor din zonele afectate prin care ne anunță ba că a venit apa caldă, ba că s-a oprit din nou.
 
În prima zi de școală, cred că cel puțin o treime dintre copiii Constanței au mers la unitățile de învățământ după ce, în prealabil, s-au spălat la lighean, întocmai cum făceau părinții lor în comunism, ori bunicii în vremuri și mai grele.
 
Ba o avarie, ba revizie, ba aspecte neprevăzute fac ca, în anul de grație 2022, apa caldă să fi devenit mai degrabă o raritate în Constanța.
 
Să strângem din dinți, ne îndeamnă mai-marii orașului, dându-ne asigurări că suntem pe mâini bune și că trebuie doar să avem răbdare.
 
Totuși, pentru ca aceste îndemnuri să nu rămână doar la stadiul ipocrit al omului care vorbește că doar nu-l doare gura, aș dori să-i întreb pe acești mai-mari când s-au spălat ultima dată pe cap cu apă încălzită pe aragaz, când au făcut ultima dată un „duș“ improvizat cu ligheanul, când și-au spălat ultima dată copiii prin acest metode arhaice.
 
Imediat ce vom afla răspunsurile sincere la aceste întrebări vom putea și noi, constănțenii, să ne liniștim la gândul că problemele noastre sunt înțelese într-adevăr și cei în drept se vor apleca asupra lor cu cea mai mare atenție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE
Constanța, din nou fără apă caldă la robinete. Anunțul Termoficare Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii