Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial A început Campionatul Mondial. Amintirile ne chinuiesc, dar haideți să uităm pe moment și să ne bucurăm de fotbal!

ro

21 Nov, 2022 00:00 1503 Marime text
  • Turneele finale de Campionat Mondial au devenit rara avis pentru Naționala României.
 
A început Campionatul Mondial de fotbal! Sărbătoarea planetară a sportului rege îi ține cu sufletul la gură pe microbiști, timp de aproape o lună, fie din Qatar, fie din fața televizoarelor.
 
În a doua categorie ne includem și noi, românii, selecționata tricoloră lipsind de mulți ani de la festinul fotbalului mondial. Turneele finale au devenit rara avis pentru România, astfel că și acum, la ediția a 22-a a întrecerii, va trebui să ne găsim o altă Națională cu care să ținem și care să ne menține viu interesul pe parcursul întrecerii.
 
Din păcate, am ajuns să trăim din amintiri fotbalistice și mă declar norocos că am prins Generația de Aur și turneele finale din 1990, 1994 și 1998, bucurându-mă de prezența tricolorilor printre cei mai buni dintre cei buni. De șase ediții ale CM, 2002 (Coreea de Sud și Japonia), 2006 (Germania), 2010 (Africa de Sud), 2014 (Brazilia), 2018 (Rusia) și 2022 (Qatar), România nu s-a mai calificat, lipsind de 24 de ani de la masa bogaților. E mult, prea mult! Însă aceasta e situația din momentul de față, aici s-a ajuns. De la preliminarii la preliminarii, se fac planuri și tot așteptăm, însă cu atât am rămas. Și cu speranța că, la următoarea campanie de calificare, va fi mai bine. Nerealizările trag Naționala în jos în clasamente și în urne, ceea ce face tot mai dificilă misiunea tricolorilor de accedere la turneele finale.    
 
Dar gata cu pesimismul și tristețea, a început Campionatul Mondial! Să lăsăm deoparte, pe moment, amintirile care ne chinuiesc și să ne bucurăm de fotbalul mare!
 
Citește și:

Meciul Qatar - Ecuador deschide, astăzi, Campionatul Mondial. La partidă a fost delegat și arbitrul român Istvan Kovacs
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii