Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va cheltui Primăria banii și pe ceva util? De pildă pe un studiu de trafic general pentru municipiul Constanța!

ro

18 Mar, 2023 00:00 1568 Marime text
  • De aproximativ 2 ani ne confruntăm cu o aglomerație excesiv de mare pe toate arterele din municipiul Constanța
  • Mai întâi din cauza implementării sensurilor unice haotice care nu au dat rezultatele scontate
  • După sensuri unice/interzise au venit șantierele deschise la tot pasul inclusiv pe bulevardele principale, dar și pe multe străduțe care au dat peste cap și mai mult circulația
  • O altă mare problemă rămasă nerezolvată peste timp sunt multe dintre semafoare care nu sunt sincronizate, lucru care fragmentează traficul
  • Reglementările trebuie făcute de specialiști, nu la botul calului
  • Fără a exclude necesitatea proiectelor de modernizare, autorităților locale sunt obligate să minimizeze impactul negativ asupra confortului cetățeanului, nu să-și îndese și mai abitir dopurile în urechi

De aproximativ 2 ani ne confruntăm cu o aglomerație excesiv de mare pe toate arterele din municipiul Constanța.
Mai întâi din cauza implementării sensurilor unice haotice care nu au dat rezultatele scontate. Dovadă că se discută despre desființarea unora dintre ele.
După sensuri unice/interzise au venit șantierele deschise la tot pasul inclusiv pe bulevardele principale, dar și pe multe străduțe care au dat peste cap și mai mult circulația. Deși sunt necesare aceste lucrări, este inacceptabil să fie lăsate în urmă timp de luni fără niciun progres vizibil și fără niciun muncitor la lucru.
Nu doar pentru conducătorii auto traficul a devenit de coșmar. De „dragul” fluidizării și amprentei personale a actualei administrații au fost uitate și nevoile pietonilor.

În primul an de mandat al adminisțrației Chițac, Poliția rutieră aproape că nu a avut niciun cuvânt de spus, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Constanța fiind suverană în luarea deciziilor.

O dată cu lucrările problemele apărute pe șantierele de pe marile bulevarde, strategii Primăriei au lăsat garda jos și au început să ceară soluții de la Rutieră referitor la sensuri sau la închiderea circulației pe anumite străzi.

Chiar și așa, în continuare toate aceste măsuri se iau ori de câte ori situația din teren o impune, dar în lipsa unui studiu de trafic general pentru municipiul Constanța.
O altă mare problemă rămasă nerezolvată peste timp sunt multe dintre semafoare care nu sunt sincronizate, lucru care fragmentează traficul. Nu neg faptul că avem o problemă cu comportamentul în trafic, și ca șoferi, și ca pietoni.
Însă reglementările trebuie făcute de specialiști, nu la botul calului.
Fără a exclude necesitatea proiectelor de modernizare, autorităților locale sunt obligate să minimizeze impactul negativ asupra confortului cetățeanului, nu să-și îndese și mai abitir dopurile în urechi.

În continuare lipsesc termenele, munca aplicată, iar comunicare nici nu mai îndrăznim să cerem!

În tot acest timp, constănțenii își petrec mai mult timp în trafic decât alături de familii, obosesc, dezvoltă dermatite din cauza prafului și a poluării, își distrug autoturismele, își pierd nervii și cad pradă unui stres devastator în care timpul se comprimă.

Și continuă să plătească taxe peste taxe, în timp ce mâna largă a administrație risipește!

Tu ce-ai schimba la traficul din Constanța?


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Primăria Constanța, DNA și tactica struțului!



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii