Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

22 de ani de presă, dedicați cititorilor! ZIUA de Constanța sărbătorește la Biblioteca Academiei Române, prin lansarea volumului „De la grecii din Milet la generația Milennials“

ro

20 Nov, 2022 11:46 1748 Marime text

 
Astăzi, 20 noiembrie 2022, ZIUA de Constanța împlinește 22 de ani de existență jurnalistică, fiind tot atâția ani dedicați cititorilor, respectării drepturilor constituționale la o corectă și completă informare, ani dedicați muncii făcute cu responsabilitatea ce ar trebui să însoțească orice demers jurnalistic.
 
Am crescut mult în cei 22 de ani de presă, am înțeles ce înseamnă să ai alături un public matur, cu înalte standarde privind calitatea actului jurnalistic, dar am reușit și reușim în continuare să ne aducem aproape toți oamenii dornici de informații oneste.
 
Conștientă de rolul său în comunitatea în care a crescut și căreia i s-a dedicat continuu, ZIUA de Constanța și-a adus aportul în a dărui comunității poate unul dintre cele mai însemnate bunuri: Ziua Dobrogei – zi instituită oficial prin Legea 230/2015 și prin care Dobrogea este acum sărbătorită în întreaga țară.
 
Anul acesta, ZIUA de Constanța își serbează existența la Biblioteca Academiei Române, prin lansarea volumului „De la grecii din Milet la generația Milennials“, lucrare ce readuce în atenția publică situația patrimoniului arheologic dobrogean.


 
Volumul oferă o perspectivă nouă, în sens de arheologie publică, și răspunde la întrebările referitoare la conservarea patrimoniului arheologic, conexiunile dintre turism și arheologie, educație și arheologie.
 
Contributorii volumului care au actualizat și structurat informațiile sunt arheologi, reprezentanți ai Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan“, ai Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța  și ai Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ Tulcea, care dețin și responsabilitatea științifică a celor 22 de monumente istorice înscrise în Patrimoniul Cultural Național al României.
 
Pe 23 noiembrie 2022, de la ora 11.00, la Biblioteca Academiei Române, ZIUA de Constanța va încununa cei 22 de ani de presă de calitate prin lansarea volumului „De la grecii din Milet la generația Milennials“, mulțumind astfel tuturor cititorilor ce au crezut, de-a lungul atâtor ani, în misiunea sa și continuă să o facă.
 
După cei 22 de ani împliniți deja în presă, promisiunea ZIUA de Constanța pentru cititorii săi este de a continua demersul jurnalistic în interesul oamenilor, de a nu face rabat de la standardele de calitate și onestitate și de a continua să cinstească memoria celor ce au fost, mulțumită cărora suntem toți aici, acum.
 
La mulți ani, ZIUA de Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii