Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi publicată Lista neagră a companiilor tip cartel organizate pentru trucarea de licitații (document)

ro

27 Aug, 2020 05:05 3241 Marime text
  • Consiliul Concurenţei va publica lista operatorilor economici care au fost implicaţi în investigaţii legate de trucarea unor licitaţii

Ieri, Consiliul Concurenţei şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) au făcut public documentul „Opinie comună”, care în care se stabilesc regulile prin care o companie care a fost sancţionată pentru participarea la o înţelegere de tip cartel vizând trucarea de licitaţii poate fi reabilitată dacă se află în situaţia de a fi exclusă de la o procedură de atribuire.
 
În acest sens, periodic, Consiliul Concurenţei va publica lista operatorilor economici care au fost implicaţi în investigaţii legate de trucarea unor licitaţii, pentru a veni în sprijinul autorităţilor care fac evaluarea, potrivit unui comunicat al instituţiei de concurenţă.

Astfel, compania poate prezenta autorităţii contractante decizii emise de Consiliul Concurenţei în ultimii trei ani care dovedesc că a colaborat cu instituţia prin aplicarea la politica de clemenţă şi/sau recunoaştere a faptei anticoncurenţiale, precum şi dovezi privind elaborarea şi implementarea unui program de conformare cu legislaţia din domeniul concurenţei, în concordanţă cu Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenţă.

În secțiunea Documente a acestui material vom prezenta OPINIA COMUNĂ cu privire la dovezile pe care le poate furniza un operator economic autorității contractante în vederea demonstrării credibilității potrivit prevederilor art. 171 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 184 din Legea nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 84 din Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, cu modificările și completările ulterioare semnată de președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice Eugen-Ștefan-Dorel Cojoacă și de președintele Consiliului Concurenței, Bogdan M. Chirițoiu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii