Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Rezervației Biosferei Delta Dunării caută proprietarii a două ski-jeturi. Cum vrea să îi identifice și pentru ce (galerie foto)

ro

04 Aug, 2020 04:15 3554 Marime text
  • Toate prevederile legale privitoare la Rezervația Biosferei Delta Dunării au în vedere protejarea cadrului natural unic 

Deși luna trecută au fost date mai multe exemple despre consecințele severe ale utilizării skijet-urilor în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării – fapt interzis de lege, la sfârșitul săptămânii trecute, în cursul controalelor efectuate de comisariatele regionale ale ARBDD, la Sfântu Gheorghe, a fost găsit un skijet, spune într-o postare pe pagina sa de Facebook conducerea instutuției.

„Proprietarul nu a putut fi identificat însă datele ambarcațiunii vor fi înaintate Căpităniei care va stabili cui aparține iar sancțiunea legală va fi trimisă pe adresa proprietarului”, se mai arată în postare.

Totodată, un alt skijet a fost observat pe mare, în dreptul plajei Vadu, dar conducătorul a refuzat să iasă la mal și s-a îndreptat, spre Năvodari, în afara perimetrului Rezervației.

Toate prevederile legale privitoare la Rezervația Biosferei Delta Dunării au în vedere protejarea cadrului natural unic al acestor locuri și fiecare vizitator poate să se bucure netulburat de frumusețea lor atâta timp cât înțelege să respecte regulile de vizitare și cadrul legal în vigoare.
 
Numai în primele două zile ale lunii august plajele Vadu, Corbu și Midia au fost din nou pline de turiști.

Acțiunile de control în zonă au continuat, inspectorii ecologi ai ARBDD împreună cu reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Constanța estimând aproximativ 13.600 de turiști și 1.400 de autovehicule.

Pentru contravențiile constatate, au fost aplicate în total 112 amenzi, în valoare de 28.000 lei și 69 de avertismente.
 
Sursa foto: Facebook/ARBD
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii