Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasarela maritimă din Mamaia va fi reabilitată! Ce precizări face city-managerul Felicia Ovanesian (GALERIE FOTO)

ro

06 Dec, 2022 00:00 2290 Marime text
  • Felicia Ovanesian a confirmat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că pasarela va fi refăcută pentru a fi redată constănțenilor
 
Vești bune pentru cei care și-au dorit să nu fie desființată pasarela maritimă din Mamaia! Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism cu scopul reabilitării acesteia.
 
Așadar, conform Certificatului de Urbanism nr. 3075 din data de 5 decembrie 2022, se dorește reabilitarea pasarelă maritimă amplasată în stațiunea Mamaia, zona Hotel Victoria, documentul fiind valabil 24 de luni.
 
Viceprimarul Ionuț Rusu a punctat că nu a existat niciodată intenția de a fi demolată pasarela. Administratorul public, Felicia Ovanesian a punctat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că, într-adevăr, municipalitatea are în plan reabilitarea pasarelei maritime. „Au fost demontați acei piloni în condiții de siguranță și am verificat să nu fie afectați de sarea din mare. Totul a decurs bine, iar acum o refacem”, a punctat Felicia Ovanesian. Lungimea finală a pasarelei se va stabili în urma proeictării.


 

Pasarela

 
Din pasarelă au rămas aproximativ 150 de metri, față de 420 metri cât va avea inițial. Pasarela pornea de pe plaja din dreptul Hotelului Victoria şi făcea legătura cu digul din larg. Construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn, pasarela a costat aproximativ 1,5 milioane de euro, din care Primăria Constanţa a contribuit cu 25%, restul banilor venind de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Pasarela a fost inaugurată în urmă cu 10 ani. Conform proiectului, pasarela avea o lungime de aproximativ 420 de metri, o lăţime de patru metri, iar debarcaderul este proiectat cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri. De asemenea, pasarela este prevăzută cu băncuţe pentru odihnă.
 

Inaugurarea

 
„Agrementul nu înseamnă numai noapte, cluburi şi distracţie. Agrementul înseamnă şi ziua. Turismul, în ziua de astăzi, nu mai este doar venitul la plajă şi statul la soare", declara primarul Radu Mazăre, în iunie 2012, la evenimentul de inaugurare a pasarelei maritime. Mazăre a ajuns pe pasarelă pe mare, cu o ambarcaţiune, „flancat" de şase fete. Interesant de remarcat este faptul că Mazăre a afirmat că proiectul a prins contur pe vremea Elenei Udrea, fostul ministrul al Turismului, acelaşi ministru PDL despre care, nu de puţine ori, primarul declara sus şi tare că nu ar susţine turismul de pe litoral, îndeosebi pe cel din Constanţa: „Am pus-o la cale această pasarelă şi am gândit-o în perioada în care mă înţelegeam cu fostul ministru al Turismului (n.r. Elena Udrea). Între timp, dumneaei nu mai este ministru".
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Galerie foto și Video Pasarela din Mamaia va fi scurtată la nici 10 ani de la inaugurare. Lucrările au început deja

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii