Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de conturi, în „vizită” la Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța Neregulile constatate au ajuns până și la site-ul neactualizat din 2016

ro

09 Mar, 2021 00:00 3267 Marime text

Ca urmare a acțiunilor de audit financiar și control (audit de conformitate) desfășurate în perioada 1 ianuarie 2020 - 11 decembrie 2020 la unitățile administrativ-teritoriale ale județului Constanța și la entitățile din subordinea acestora, au fost constatate înregistrări contabile eronate și neconcordanțe între solduri la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din subordinea UATM Constanța. Este vorba despre situațiile financiare întocmite pentru bugetul local, a provizioanelor constituite pentru plata drepturilor salariale ale profesorilor în valoare de 58 mii lei, deși acestea se plătesc din bugetul de stat. S-a mai constatat înregistrarea eronată în contabilitate a unui microbuz în valoare de 112 mii lei ce nu este proprietatea liceului și calculul, respectiv înregistrarea eronată a amortizării acestuia, în valoare de 82 mii lei.
 
De asemenea, s-a constatat realizarea veniturilor proprii din închirierea unor bunuri aparținând domeniului public al municipiului fără a se vira la bugetul local minim 50% din aceste venituri, respectiv 4 mii lei.
 
Au mai fost constatate abateri în derularea contractului de prestări servicii de administrarea site-ului web de prezentare a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din subordinea UATM Constanța, în sensul că deși entitatea plătește un abonament lunar pentru servicii de întreținere și administrare site web, datele și informațiile de pe site nu mai sunt actualizate din anul 2016.
 
Neconstituirea de garanții materiale/bănești în valoare totală de 233 mii lei în sarcina persoanelor care îndeplinesc calitatea de gestionar ori neactualizarea contractelor de garanții materiale în funcție de valoarea salariului de bază majorat s-a constatat la UATJ Constanța, la UATO Techirghiol, la UATC 23 August, la UATC Cerchezu, la UATC Crucea, la UATC Cuza Vodă, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța și la Școala Gimnazială Nr.1 Istria.
 
Lista se încheie cu neinventarierea activelor fixe corporale în curs de execuție de la același Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din subordinea UATM Constanța.
 
Citește și:

Curtea de Conturi: Abateri în contabilitatea a trei licee din municipiul Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii