Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentie, imagini cu puternic impact emotional Autospeciala ISU Constanța, înfiptă întru-un stâlp în 2015, ar putea fi casată! Sentință definitivă (VIDEO)

ro

25 Nov, 2022 00:00 10836 Marime text
 
 
  • Este de precizat că de la începutul anului și până în prezent, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a fost dotat cu șapte autospeciale de intervenție de ultimă generație.
  • Este vorba despre două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), o ambulanță destinată transportului nou-născuților aflați în critică și trei autospeciale de stingere cu apă și spumă de mare capacitate – 10.000 litri.
 
Decizie finală într-un dosar civil strâns legat de accidentul rutier produs în municipiul Constanța, în anul 2015, în care au fost implicate cadre MAI! Accidentul a avut loc în urmă cu șapte ani pe şos. Mangaliei, la intersecția cu strada Pandurului, iar, în urma impactului, autospecializata de stins incendii din cadrul ISU Dobrogea s-a înfipt întru-un stâlp din beton de iluminat public.
 
Având în vedere decizia judecătorilor, autospecializata ISU va fi, cel mai probabil, casată.
 
Și asta pentru că judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție a României au respins definitiv acțiunea promovată în instanță de pompierii constănțeni, militarii solicitând anularea deciziei prin intermediul căreia li s-a respins cererea de despăgubire din disponibilitățile Fondul de Garantare a Asiguraţilor cu suma reprezentând contravaloarea reparației autospecialei.
 
ISU Constanța, dotat cu șapte autospeciale de intervenție de ultimă generație
 
În acest context, este de precizat că de la începutul anului și până în prezent, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a fost dotat cu șapte autospeciale de intervenție de ultimă generație.
 
Este vorba despre două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), o ambulanță destinată transportului nou-născuților aflați în critică și trei autospeciale de stingere cu apă și spumă de mare capacitate – 10.000 litri.
 
Scurt și la obiect
 
Potrivit polițiștilor de la Rutieră, „în data de 04.11.2015, în jurul orelor 09:32, M.O. (bărbat de 32 ani din Constanţa), a condus autospecializata de stins incendiu, marca MAN , având semnalele acustice şi luminoase în stare de funcţionare, pe şos. Mangaliei, banda 2, dinspre Pod Doraly către Eforie“.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia semaforizată cu str. Pandurului, autospecializata de stins incendiu a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric, spun polițiștii, unde a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, condus pe str. Pandurului dinspre str. Micşuneleor către str. Liliacului, pe culoarea verde a semaforului electric, de către M.S. (bărbat de 55 ani din Constanţa).
 
După coliziune autospecializata MAN a intrat întru-un stâlp din beton de iluminat public iar autoturismul Dacia Logan a fost proiectat pe trotuar, distrugând şi indicatorul de trecerea pentru pietoni.
 
Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a conducătorului autoturismului Dacia Logan şi a membrilor din echipajul de pompieri N.D. (bărbat de 47 ani din Mangalia) şi B.D. (bărbat de 48 ani din Constanţa).
 
La data evenimentului, autovehiculul Dacia Logan avea încheiată polița emisă de S.C. Carpatica Asig. S.A., iar autovehiculul MAI avea încheiata polița RCA emisă de Asirom Vienna Insurance Group S.A.
 
Clasare la Parchetul Militar
 
Ulterior, pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, a fost înregistrat dosarul nr. 8081/P/2016 privind accidentul din 04.11.2015, iar prin Ordonanța nr. 907/P/2018 din 22.03.2019, Parchetul Militar  a dispus clasarea cauzei penale sub aspectul infracțiunii de vătămare corporala din culpa.
 
Având în vedere faptul că autospeciala cu nr. de înmatriculare MAI22094 a fost imobilizată din data de 04.11.2015 și de faptul ca există un deficit de mijloace de intervenție, MAI a solicitat Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militara de Apel București, acceptul cu privire la introducerea în reparații a autospecialei la data de 04 iunie 2019.
 
Acceptul a fost transmis ISU Constanța la data de 26 iunie 2019.
 
Prin cererea de plată depusă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judetului Constanţa a solicitat sa fie despăgubit din disponibilitățile Fondul de Garantare a Asiguraţilor cu suma reprezentând contravaloarea reparației autospecialei cu nr. de înmatriculare MAI 22094.
 
În cadrul procedurii administrative necontencioase, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a analizat cererea de plată a ISU Constanța, iar Comisia Specială a dispus respingerea integrală a cererii de plată ca tardiv formulată.
 
Solicitarea pompierilor constănțeni a fost respinsă, deoarece, în opinia Fondului, cererea de plată ar fi fost formulată după expirarea termenului legal de 90 de zile de depunere a cererilor de plată la FGA pentru asigurătorul aflat în în faliment.
 
ISU Constanța a încercat să anuleze decizia Fondului în instanță.
 
Prima instanță, respectiv Curtea de Apel București, a respins cererea pompierilor constănțeni, ca neîntemeiată.
 
Nemulțumiți, oficialii ISU au contestat decizia curții de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, instanță care a respins recursul formulat de recurentul-reclamant Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa împotriva Sentinţei civile nr. 182 din 15 februarie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat.
 
Definitivă.
 
În acest context, cel mai probabil, autospecializata ISU va fi casată!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
VIDEO
Accident mortal la Kogălniceanu! Un militar și un civil, trimiși în judecată! Începe procesul

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii