Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunscreen „E un festival nou la Constanța, cu atmosfera locului"

ro

23 Aug, 2022 10:37 2186 Marime text
  • Prima ediție a Sunscreen Film Festival va avea loc între 8 și 11 septembrie 2022, la Constanța, iar atenția va fi îndreptată spre cultura italiană: cinema, muzică, fotografie.
  • „Sunscreen Film & Arts Festival”, după numele său întreg, este un eveniment creat de echipa care organizează, de 21 de ani încoace, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).
​„Sunscreen” înseamnă peste 30 de filme, cineconcerte, proiecții și ateliere pentru copii și părinți, experiențe cine-culinare și VR Cinema, organizate indoor - în Sala Jean Constantin și în Sala Studio a Teatrului de Stat, și în aer liber - în Piața Ovidiu, pe Plaja Reyna, la Teatrul de Vară Soveja.

Tudor Giurgiu, președintele TIFF, într-un interviu acordat celor de la Europa Liberă România a explicat de ce a ales Constanța ca locație a festivalului, pe lângă faptul că există „dorință și interes”.
„Am fost acolo și am descoperit locuri complet neexploatate. Un teatru de vară, spații de patrimoniu - chiar mi-a atras atenția unul fabulos, în Mamaia, care a fost recuperat și acum este închis -, foste grădini de vară, în fine, varii locații în care se pot organiza evenimente neconvenționale. Văzându-le, a apărut acest challenge de a încerca să lansăm un brand nou într-un oraș despre care, da, nu știm mare lucru, dar care ni se pare complex, eterogen și ofertant”




El a precizat că festivalul va fi organizat anul acesta în șase sau șapte spații, urmând ca numărul lor să crească la edițiile viitoare, dacă va fi cazul.

Vom încerca să scuturăm puțin publicul din Constanța, să-l provocăm cu o idee de festival la care n-a mai fost expus până acum


Citește și:

Cele mai așteptate filme ale anului, actori, regizori și vedete - La prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival - La prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii