Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pictura zilei „Sunetul mării” de Sabin Bălaşa

ro

23 Jul, 2015 09:01 4889 Marime text
Pictorul român Sabin Bălaşa s-a născut pe 17 iunie 1932. Tatăl său a fost preot, iar mama, învăţătoare. A urmat şcoală primară la Dobriceni şi cursurile secundare la Liceul "Fraţii Buzeşti" din Craiova, pe care le-a finalizat în 1951. A absolvit, în 1956, Institutul de Arte Plastice şi apoi cursul de vară al Academiei de Pictură din Perugia.
 
Sabin Bălaşa a participat cu lucrări la expoziţii din ţară şi străinătate. Creaţiile lui au fost dorite de colecţionari importanţi, atât din România, cât şi din Europa şi SUA. Din acest motiv, operele lui Sabin Bălaşa se vindeau la preţuri foarte mari, în comparaţie cu cele ale clasicilor români. Mediul şi fundalul picturilor sunt, de multe ori, dominate de culoarea albastru, care avea o semnificaţie importantă pentru artist.
 
Pictorul a primit numeroase distincţii, precum Medalia de Aur a Concursului European de Pictură de la Pescara, Italia (1965), Grand Premio delle Nazioni, Salsomaggiore, Italia (1983), titlul Cavaler al Artelor al Academiei Bedriacense, Calvarone, Italia (1985).

Sursa foto: galeriidearta.blogspot.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii