Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc 49 de ani de la inaugurarea magazinului Tomis din Constanța

ro

01 Jul, 2022 00:00 5197 Marime text
  • În urmă cu 49 de ani se deschidea magazinul Tomis din Constanța.
Se aproprie semicentenarul magazinului Tomis din Constanța. În urmă cu 49 de ani, pe 1 iulie 1973, în prezența lui Nicolae Ceaușescu, se inaugura cu mare fast „Magazinul Universal Tomis“, așa cum se numea pe atunci actualul Tomis Mall. O premieră în spațiul dobrogean la începutul anilor 70.
 
A fost printre primele centre comerciale de această mărime din țară. La inaugurare, clădirea avea o suprafață de 12 500 de metri pătrați, imens pentru acele timpuri.
 


Magazinul a fost proiectat cu trei etaje, parter și subsol. La parter, în dreapta pe intrarea dinspre strada Ștefan cel Mare era raionul de bijuterii, iar la subsol alimentara.
 
Avea să fie și un pol de atracție turistică, fiind primul magazin cu scări  rulante pentru clienți, și vizitatori din Constanța, de altfel singurul până după Revoluție.
 
Astăzi, Tomis Mall

Acum Tomis Mall este un centru comercial din Constanța. S-a înființat prin transformarea fostului magazin Tomis, în urma unei investiții de 6 milioane dolari, în anul 2003.

Clădirea are subsol și patru nivele. Dacă, inițial, clădirea avea o suprafață comercială 12.500 metri pătrați, acum are 18,800 metri pătrați. Proprietarii Tomis Mall dețin și Cathedral Plaza din București.
 
Citește și:
 
Constanța. 43 de ani de la inaugurarea magazinului Tomis. Vă amintiți cum era?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii