Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul complet al evenimentelor „Noaptea bibliotecii” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Mesajul managerului instituției, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici (VIDEO)

ro

22 Sep, 2022 14:49 1693 Marime text
Prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”Pentru al XII-lea an consecutiv, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează „Noaptea bibliotecii”.

Evenimentul se va desfășura pe 24 septembrie 2022, în intervalul orar 16:00 – 23:00, la sediul instituției.

Prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”, a transmis un mesaj cu prilejul evenimentului:

Am plăcerea și onoarea să vă invit la un eveniment cu totul deosebit, și anume „Noaptea bibliotecilor”, care va avea loc pe data de 24 septembrie, sâmbătă, începând cu ora 16.00 și terminându-se la ora23.00.
 
Sunt numeroase evenimente cele pe care le-am construit cu bibliotecarii, pentru  toate categoriile de vârstă. Ne-am gândit în mod special la copii și adolescenți. Copiii și adolescenții vor și sărbătoriții acestui eveniemnt. Veniți cu toții să ne bucurăm împreună de cărți, și nu numai de cărți.

Evenimnetele ocupă o plajă foarte largă. Veți găsi programul afișat pe site-ul Bibliotecii. Evenimentul se va deschide cu un conceret de promenadă. Vă așteptăm cu mulț drag. Ne dorim foarte mult să fiți alături de noi., a transmis managerul instituției. 

 
 


Ca în fiecare an, echipa bibliotecii a pregătit numeroase surprize pentru toate categoriile de participanți. Printre acestea se numără: concert de promenadă susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale Române, dansuri grecești și flashmob oferite de Ansamblul de dansuri grecești „Kelyfos” Constanța, atelier de noduri marinărești, călătorie virtuală printre vestigii antice, BiblioExpres: Jocuri, enigme, provocări, PuzzleFest, ediția a III-a, „Explozie de arome Tchibo” etc.

Obiectivul central al acțiunii „Noaptea Bibliotecii” este acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un număr cât mai mare de utilizatori și de a crea o mai bună legătură între bibliotecari și diferitele segmente de public, într-o manieră interactivă, prietenească și plină de surprize plăcute.
Prima ediție a evenimentului „Noaptea Bibliotecii” a avut loc în anul 2011, ca rezultat al unui parteneriat între Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociaţia Excedo, Marketer Club şi aproximativ 40 de biblioteci din majoritatea regiunilor ţării şi alte 10 din capitală.

Programul complet este următorul:

– 16:00 – 17:00 – Concert de promenadă susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale Române, dirijor col. dr. Cornel Ignat. Locul de desfășurare: platoul din fața bibliotecii.

– 16:00  – 23:00 – Explozie de arome Tchibo! Cafeaua oferită de Tchibo România va fi răsplătită de cei prezenți prin contribuția la crearea unui tablou din boabe de cafea. Locul de desfășurare: parter, hol central.

– 16:00 – 23:00 – Cărți în dar: Editura RAO, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Constanța, vă oferă gratuit o carte la alegere de pe „Raftul Verde”. Locul de desfășurare: holul de la parter.

– 16:00 – 21:00 – Atelier cu lipici pentru mari si mici. Decupaje și confecționare de jucării din hârtie. Locul de desfășurare: etaj 1, hol și Secția pentru copii.

– 16:00 – 23:00 – Expoziție de desene realizate de Gabriela Neagu, cititoare și prietenă a bibliotecii. Locul de desfășurare: hol, etaj 1.

– 16:30 – Presa între document și divertisment. Activitate interactivă bazată pe studierea diferențelor și apropierilor dintre presa veche și presa/media contemporană. Locul de desfășurare: Sala presă, etaj II.

– 16:30 – 22:00 – Jocuri pentru toată familia: Puzzle, Scrabble, Remi, Păcălici, Nu te supăra, frate! Locul de desfășurare: etaj 1, hol și Secția pentru copii.
– 16:30 – 17:15 – Desenez păpușile mele. Activitatea este adresată celor mai mici utilizatori, dar nu numai. Colorând, cei mici își descoperă latura artistică, dar se și relaxează. Locul de desfășurare: Ludotecă/Mediatecă.

– 17:00 – BiblioExpres: Jocuri, enigme, provocări. 5 echipe, 5 locuri de desfășurare, 5 probe, 5 indicii, un singur scop: distracțieeee! Activitatea se va desfășura în 3 serii, la ora 17.00, 18.00 și 19.00. Înscrierile pentru formarea echipelor încep la ora 16:15 la punctul special amenajat în holul de la parter. Locul de desfășurare: holul de la parter.

– 17:00 – „Ingineria ecologică planetară: cheia unui viitor sustenabil”, expunere și dezbatere susținute de biologul Dan Răzvan Popoviciu, lect. univ. dr. la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole la Universitatea „Ovidius” Constanța. Locul de desfășurare: Sala literatură, etaj II.

– 17:00  – 18 :00  Petcu Abdulea, scriitor de literatură pentru copii, vă invită la o întâlnire cu cărțile sale („Povești cu rime și omonime”, „Jocuri cu litere”, „O vacanță de vară extraordinară”). Locul de desfășurare: Secția pentru copii, etaj 1.

– 17:00 – 19:00 – Atelier de noduri marinărești – cu participarea unor cadre militare sau studenți marinari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Locul de desfășurare: parter, Sala Referințe Generale.

– 18:00 – „O călătorie virtuală printre vestigii antice”. Prezentare 3 D a unor vestigii antice de către un specialist al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanta. Activitatea este destinată copiilor și adolescenților. Locul de desfășurare: Sala de literatură, etaj II.

– 17:00 – 18:30 – Atelier de dezvoltare prin joc cu Trupa Praf de Stele, coordonat de Arina Cojocaru, actriță, trainer și consilier de dezvoltare personală. Locul de desfășurare: Aulă, etaj II.

– 17:30  – 18:30 – Puzzle versus lego. Singuri sau ajutați de părinți, copiii vor face puzzle-uri și vor construi lego-uri și astfel distracția la Ludotecă va fi garantată. Locul de desfășurare: Ludotecă/Mediatecă.

– 18:00 – 19:00 – Să dăm o nouă viață cărților. Atelier de decorațiuni din hârtie vintage, desfășurat sub coordonarea prof. Paula Mutu. Locul de desfășurare: hol, etaj 1.

– 18:00 – PuzzleFest, ediția a III-a. Opt echipe vor reconstitui din 1000 bucăți imaginea celui de al treilea raft de bibliotecă. Înscrierile pentru formarea echipelor încep la ora 16:15, la punctul special amenajat în holul de la parter. Loc de desfășurare: hol, etaj 1.

– 18:00 – Personaje de poveste – atelier de desen. Invitat prof. Oana Călinescu, Centrul Cultural Județean Constanța „Theodor Burada”. Locul de desfășurare: parter, Sala Referințe Generale.

– 18:00 – 19:00 –  Lectură interactivă: „Copacul cu 13 etaje”, autor Andy Griffiths. Activitatea este adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și este realizată de Librăria „Dorian Gray”. Participanții vor avea ocazia de a achiziționa cartea direct în cadrul evenimentului, de la standul librăriei. Locul de desfășurare: Secția de împrumut pentru copii, etaj 1.

– 18:45 – 19:45 – Colorăm semne de carte. Semnele de carte sunt nelipsite într-o bibliotecă. Și ce poate fi mai frumos decât să ne personalizăm semnul de carte pe care apoi să-l punem în cartea preferată. Copiii vor îmbina culorile, așa cum doresc pentru a-și crea o amintire de la bibliotecă, semnul de carte. Locul de desfășurare: Ludotecă/Mediatecă.

– 19:00 – 19:30 – Invitație la dans! Dansuri grecești și flashmob. Invitat – Ansamblul de dansuri grecești „Kelyfos” Constanța. Locul de desfășurare: Parter, hol central.

– 19:30 – Turul ghidat al bibliotecii. Ghid: bibliotecar Marilena Annemarie Alexiu. Locul de întâlnire: parter, hol central.

– 19:00 – Atelier de caligrafie. Invitat – Gabriela Neagu. Locul de desfășurare: hol, etaj 1.

– 20:00 – 21:00 – Desenând și colorând, descoperim orașe din Europa. Prin intermediul desenului și al culorilor, copiii vor afla informații despre monumente și clădiri emblematice din frumoasele orașe europene: Paris, Roma, Barcelona, București, etc. Locul de desfășurare: Ludotecă/Mediatecă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii