Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare de carte marca Steliana Bajdechi. „Romanul pe care l-am visat, dar nu îndrăzneam să-l scriu”

ro

07 Dec, 2018 00:00 3610 Marime text
A avut ambiţia să-şi lanseze primul roman (dar nu cel dintâi), la Târgul de carte GAUDEAMUS 2018 de la Bucureşti şi a reuşit cu succes chiar, pentru că Steliana Duliu Bajdechi, colega noastră de la Radio Constanţa, este un jurnalist nu numai remarcabil în peisajul publicisticii dobrogene, dar determinat, faptele sale demonstrând acest lucru.
 
Aşadar, la o distanţă de aproximativ trei săptămâni de importantul eveniment din viaţa sa, Steliana Bajdechi ne invită mâine, 8 decembrie, ora 11.00, la Citiplex Tomis Mall Constanța, etajul 4 - sălile de cinema, să-i fim alături la lansarea... de acasă a romanului „Timpul Regăsirii. Fiii Avdellei”, volum apărut la Editura Eikon.
 
Vor vorbi: Anaid Tavitian, teatrolog, dr. Maria Pariza, comandor dr. Ioan Damaschin, pe fondul  muzical asigurat de Adrian Stavian.
 
Lansarea va fi însoţită şi de o proiecție de fotografii din colecția personală.
„Este romanul pe care l-am visat, dar nu îndrăzneam să-l scriu, pentru că se referă la viaţa familiei mele, începând cu secolul al XIX-lea. Este un roman scris la rugăminţile unor prieteni, la îndemnurile unui om deosebit, o persoană la 90 de ani, doamna Marica Vurduni, din Grecia, pe care am cunoscut-o la Freiburg. Şi este rezultatul unei întâmplări, a întâlnirii mele cu un străbun - Ioan Caragiani, care a fost membru al Academiei Române. A predat la Iaşi greaca veche. Venise din Imperiul Otoman, era vlah şi a scris o carte despre armatoli din Imperiul Otoman şi despre căpitanii lor, evident. Vorbim de anul 1821 şi despre cei care au pregătit revoluţia de îndependenţă a Greciei”, povestea autoarea într-un interviu din preambulul lansării din capitală.
 
Preşedinte al Filialei Constanţa a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, dar şi al Asociaţiei Europene Interaxe, organizaţie neguvernamentală de dialog social intercultural, Steliana Bajdechi mai are la activ un volum, intitulat „Drumuri sub cenuşă (România şi Grecia între 1944 şi 1949)”, apărut  la Editura Dobrogea în anul 2009.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii