Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cadrul Festivalului „Primăvara artelor” Muzeul de Artă organizează un workshop pentru masteranzi

ro

10 Mar, 2021 00:00 3537 Marime text
  • Grupul de lucru va fi coordonat de lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu și conf. univ. dr. Sînziana Romanescu.
 
Redeschis săptămâna trecută, în urma unui proces de renovare, Muzeul de Artă Constanţa va fi astăzi, începând cu ora 13,  gazda workshop-ului intitulat „Redescoperim muzeul”.

Acțiunea face parte din programul Festivalului „Primăvara artelor”, care a devenit deja o tradiție a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.
„Scopul acțiunii, realizată prin Centrul de Cercetare Științifică și Creație Artistică «Euxin», este acela de a valorifica fenomenul copiei după mari maeștri, utilizat cu scop didactic de-a lungul vremii și care s-a perpetuat în marile muzee ale lumii. Practica copierii după mari maeștri este o tradiție veche, care devenise recurentă în epoca modernă, artiștii în formare petrecând ore în șir în fața unor capodopere, replicând compoziții, tehnici și experimentându-le într-un mod personal. Această practică are o dublă valență: pe de o parte reprezintă un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic, pe de alta aduce o importantă contribuție la educația estetică”, precizează reprezentanții Muzeului de Artă.

La activitate vor participa masteranzi de la specializarea Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, anul I, din cadrul Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanța. Grupul de lucru va fi coordonat de lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu și conf. univ. dr. Sînziana Romanescu.
 
Citește și:

Veșnicia erudiției sau moștenirea Doinei Păuleanu - „Oscar Han – un artist și opera sa”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii