Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arșaluis Sarchisian Gurău va primi premiul Uniunii Armenilor din România pe anul 2022

ro

11 Nov, 2022 16:15 1197 Marime text
Premiu pentru Arșaluis Sarchisian Gurău. Foto: facebook/Biblioteca Județeană ConstanțaProfesor Arșaluis Sarchisian Gurău va primi sâmbătă, 12 noiembrie 2022, premiul Uniunii Armenilor din România pe anul 2022. Distincția este acordată anual celor care, prin munca și implicarea lor, aduc valoare etniei din care fac parte.

Potrivit unui comunicat al Bibliotecii Județene Constanța decernarea premiului se va desfășura în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, de la ora 11:00.

La eveniment vor participa: Excelența sa Ambasadorul Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, președintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, președintele Sucursalei Constanța a Uniunii Armenilor din România, Liviu Merdinian și managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici.

„Acesta este un prilej de mândrie pentru întreaga comunitate armeană a României, o ocazie de recunoaștere a unei personalități de excepție, a unui model uman și profesional al armenilor din România.
Doamna Arșaluis Sarchisian Gurău s-a născut la 15 decembrie 1941, în Constanța. În toți anii de studiu a avut rezultate deosebite. A urmat clasele primare la Școala Armeană, gimnaziul la Școala Elementară de Fete și Liceul „Mihai Eminescu” (astăzi Colegiul Național „Mihai Eminescu”). Și-a continuat apoi studiile la Institutul Pedagogic din Constanța, Facultatea de Filologie și la Facultatea de limba si literatura română din cadrul Universității București.
Cunoscătoare și admiratoare a culturii armene și române deopotrivă, a excelat în toate pozițiile pe care parcursul profesional i le-a scos în cale, atât la școala generală la care a fost repartizată după absolvire, cât și la Liceul Pedagogic unde, în urma unui concurs a ocupat primul loc și unde a devenit din oficiu profesor metodist. În același timp, a fost numită de către Inspectoratul Școlar Județean lector la cursurile de perfecționare ale profesorilor de limbă română din Ungaria.
Totodată, a desfășurat o bogată activitate socială și culturală, atât în școală, cât și în afara ei. Ca membră a Societății de Științe Filologice a participat la simpozioane și sesiuni științifice cu comunicări și referate care, actualizate, au fost publicate ulterior în diverse reviste sau în cărți personale.
În februarie 1990, doamna profesor Gurău a fost printre membrii fondatori ai filialei din Constanța a Uniunii Armenilor din România, făcând parte din Comitetul director. În această calitate a desfășurat o lungă și fecundă activitate în cadrul uniunii.
În concluzie, considerăm că întreaga activitate a acestui strălucit reprezentant al comunității armene exprimă seriozitatea şi profunzimea sa științifică, precum şi o mare corectitudine îmbinată cu o neobișnuită putere de muncă. O asigurăm de întreaga noastră admirație și gratitudine.”, transmit reprezentanții Uniunii Armenilor din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii