Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alte trei minibiblioteci stradale se inaugurează în Constanța! (GALERIE FOTO)

ro

04 Oct, 2022 14:46 1426 Marime text

 Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța continuă lansarea minibibliotecilor stradale în orașul Constanța, în cadrul proiectului „Raftul verde”. Minibibliotecile se înscriu într-un circuit liber al cărții, fiind alimentate de voluntarii bibliotecii.
 
Astfel, în data de 5 octombrie 2022, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, între orele 11:00 și 13:00, vor fi inaugurate alte trei minibiblioteci în vecinătatea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, Muzeului de Artă și Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
 
Evenimentul va fi deschis la ora 11:00 de prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerului Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie. La manifestare vor participa scriitoarea Veronica Iani, graficianul proiectului „Raftul verde”, Ioana Tudor, reprezentant al Librăriei „Dorian Gray”, echipa proiectului „Raftul verde”, condusă de bibliotecar Alina Grama, precum și elevi din Constanța, Ovidiu, Medgidia și Mangalia, membri ai proiectului CodeKids., transmite reprezentanții Bibliotecii Județene. 
 
Situate în puncte cheie ale orașului, aceste mici biblioteci pline de culoare vor surprinde în permanență trecătorii ce vor putea evada din cotidianul monoton în lumea fascinantă și tihnită a lecturii.


 
Proiectul „Raftul verde”
 

Având la bază conceptul de booksharing, proiectul „Raftul verde” se înscrie într-o nouă tendință de îmbogățire a resurselor de lectură, aceea a schimbului sau tranzacțiilor libere de carte, între cititori.
 
Potrivit sursei citate, tot în cadrul proiectului „Raftul verde”, fie că doresc să doneze sau să primească o carte, să citească și să dea mai departe sau să facă un schimb echitabil, constănțenii au prilejul de a se întâlni lunar, în fiecare primă zi de miercuri, la sediul Bibliotecii, pentru a socializa prin intermediul cărții. Cititorii aleg tot mai mult această modalitate alternativă, gratuită și ecologică de procurare a cărților.
 

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   
 

Sursa foto: Biblioteca Județeană Constanța 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii