Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi polițiști de la Penitenciarul Poarta Albă, confirmați pozitiv cu Covid-19

ro

27 Aug, 2020 18:52 1161 Marime text
  • Doi polițiști de la Penitenciarul Poarta Albă au fost confirmați cu coronavirus.
La nivelul unității de detenție, au fost confirmati pozitiv doi polițiști de penitenciare, la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, fiind dispusă măsura izolării acestora încă din perioada 12.08-19.08.2020. Administrația locului de deținere a informat, conform procedurilor, Direcția de Sănătate Publică Constanța și a demarat procesul de identificare a contacților, aceștia fiind scoși din serviciu și înlocuiți cu personal de rezervă.

Pentru prevenirea oricărui risc de infectare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul persoanelor custodiate, s-a instituit, măsura izolării pentru monitorizare medicală în cadrul a două secții de deținere.

Conform procedurilor specifice, în ceea ce privește deținuții aflați în izolare pentru monitorizare medical s-a continuat ancheta epidemiologică, persoanele custodiate fiind monitorizate constant.

Astfel, dat fiind faptul că, până în prezent, nici o persoană privată de libertate nu prezintă simptomatologie specifică virusului SARS-Cov-2, în după-amiaza zilei de 27.08.2020, la nivelul unității penitenciare a fost dispusă ridicarea măsurii izolării pentru monitorizare medicală, precizează purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Constanța – Poarta Albă, subinspector de poliție penitenciară Andreea Elena Brescan.


În ceea ce privește modalitatea de acordare a drepturilor persoanelor private de libertate acestea au fost acordate, conform prevederilor legale în vigoare, cu excepția drepturilor la vizită, pachet și convorbiri online care au fost oprite temporar, pe perioada de referință, acestea urmând a fi replanificate în perioada următoare.

La nivelul unității penitenciare se menține însă, conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spațiilor, triajul epidemiologic al cadrelor și monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii