Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței va analiza clinicile care efectuează teste pentru depistarea coronavirusului

ro

12 Aug, 2020 22:53 999 Marime text
  • Consiliul Concurenței a anunțat, astăzi, că va analiza clinicile care efectuează teste pentru depistarea COVID-19, pentru a verifica dacă acestea respectă legislația în materie de concurență, informează Agerpres.

La începutul lunii iulie, preţurile peste teste variau, la clinicile private din România, între 280 şi 390 de lei. Ulterior însă, pe măsură ce mai multe ţări au introdus obligativitatea testării pentru cetăţenii români, a crescut cererea de teste și, odată cu aceasta, și prețurile.

Astfel, potrivit datelor furnizate de propriile pagini de internet, prețurile sunt următoarele:

- 450 de lei la centrul de testare Drive-Thru al clinicii Ok Medical;
- 420 de lei la MedSana;
- 390 de lei Regina Maria;
- 390 de lei la Sanador;
- 380 de lei la Gral Medical, unde se aplică și o taxă suplimentară de 200 de lei, în cazul în care se doreşte rezultatul în 24 de ore;
- 350 de lei la Clinica Sante;
- 340 de lei la MedLife;
- 285 de lei la Laboratoarele Synevo, unde produsul este însă momentan indisponibil.

La stat, preţul este uşor mai mic decât la privat. De exemplu, la Tulcea, în spitalul judeţean, testul PCR la ce­rere costă 250 de lei, potrivit informaţiilor oferite de managerul spitalului, Tudor Năs­tă­sescu, pentru Ziarul Financiar. La Spitalul Universitar din Bucu­reşti, preţul este de 300 de lei, potrivit datelor aferente zilei de 13 iulie, scrie aceeaşi sursă.

Autorităţile fac zilnic un număr de 26.000 de teste, iar gradul de siguranţă este de 98%, a declarat joia trecută, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii