Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia Europeană a Medicamentului a decis. Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficace

ro

18 Mar, 2021 18:26 1514 Marime text
  • Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) s-a reunit astăzi într-o ședință virtuală extraordinară în contextul în care foarte multe state europene au suspendat temporar utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca.
 

Comitetul de experți a ajuns la o concluzie științifică: este un vaccin sigur și eficace, a transmis Emer Cooke, director EMA


Mai multe state europene, printre care Germania, Franţa şi Italia, au suspendat ca măsură de precauţie administrarea vaccinului AstraZeneca, în urma semnalării unor probleme sanguine la persoane inoculate cu acest ser, precum dificultăţi de coagulare sau formarea de cheaguri de sânge (tromboze), dar fără o legătură dovedită în acest stadiu.

România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca. Decizia a fost luată de reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Șapte milioane de oameni au fost vaccinați cu AstraZeneca în UE și 11 milioane în UK. A demonstrat o eficacitate de cel puțin 60%.

Suntem conștienți că mai multe țări au oprit vaccinarea, dar dat fiind faptul că sute de mii de oameni mor în fiecare zi, am făcut din această evaluare o prioritate. Am lucrat cu experți în tromboze.

Situațiile precum aceasta nu sunt neașteptate. Rolul nostru este să detectăm rapid aceste incidente și să le analizăm. Orice efecte adverse noi sunt rapid investigate, a declarat Emer Cooke, director EMA.


Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează efectele ''indezirabile asociate tuturor vaccinurilor'' împotriva COVID-19, a declarat marţi directoarea acestei instituţii relatează AFP, citat de Agerpres.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii