Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 53 – 22.02.2022 Astăzi sărbătoresc Numerele

ro

22 Feb, 2022 10:49 1777 Marime text
Simbolurile folosite de oameni în comunicare, literele și cifrele, sunt importante pentru structurile sociale. Cifrele sau numerele sunt utilizate în mod special pentru ținerea evidențelor de toate felurile și cei mai mulți oameni le consideră esențiale.
Pentru contabili și bancheri, numerele sunt obiectul muncii.

Deși sunt doar reprezentări virtuale, nimic altceva decât niște semne (care s-au tot schimbat, de la o civilizație la alta), numerele sunt convenția mentală umană care domină socialul. Atât de mult încât au greutate mai mare ca structurile materiale precum corpul uman sau trunchiurile arborilor.
În numele cifrelor se acționează în variate feluri în civilizația umană.

Dacă nu ai cifre și numere în bancă sau pe hârtii, nu poți avea nimic. Așa cum aminteam și în alte postări, spre deosebire de animalele sălbatice, care au hrană și adăpost gratuit în Natură, oamenii plătesc pentru absolut orice au în viața lor. Iar cifrele și numerele marchează valoarea plății pentru orice.

Cifrele ne definesc identitatea, oricare ar fi poziția noastră socială. Prizonierii în lagăr au numere alocate. Copiii care se nasc în țările civilizate au numere alocate. Există o imensă evidență planetară în care numerele sunt importante. Nu ai număr alocat, nu exiști.

Telefoanele și mijloacele de comunicare folosesc numerele ca elemente de conectare. N-ai număr, nu poți fi apelat.
Colecția de numere și cifre a unui om este cumulativă în cursul vieții sale.

Investim numerele cu atâta putere, încât se creează Jocuri sociale conectate cu ele. Precum calendare (arbitrare, fără conexiune cu mișcările aștrilor sau anotimpurile) dar acceptate și folosite de noi toți. Și o întreagă știință de ”ghicire” numită numerologie, care se acordează atât de profund la dorințele și posibilitățile noastre umane, încât o acceptăm ca parte dintr-un Joc de auto-cunoaștere. Nu este nici rea, nici bună, ci doar un alt Joc în care convențiile minții ne prind în conexiuni care accentuează anumite aspecte ale vieților noastre.

Să nu uităm că accentuarea, sublinierea, direcționarea atenției asupra anumitor aspecte – este modul în care oamenii sunt direcționați într-o parte sau alta a fluxului vieții.
Ziua de astăzi este considerată energetic un portal unic, pentru că în convenția umană a măsurătorilor timpului, se întâlnesc foarte multe cifre de 2.
Astăzi este un palindrom.

Dacă citim de la un capăt sau de la altul este la fel (2202) și primele patru cifre sunt oglinda ultimilor patru cifre.
Astrologii spun că astăzi este o graniță între trecut și viitor, existând o posibilitate de a alege un viitor diferit decât trecutul (deși definiția palindromului este ”oglinda” = cum a fost, așa va continua să fie).

Cifra 2 este prima cifră pară din numărătoarea 1-9, considerată baza sistemului matematic uman. Cifrele impare (fără soț), care nu se pot împărți cu nimic, sunt considerate cifre cu vibrație masculină, iar cifrele pare (cu soț) care se pot împărți și divide cu alte cifre, au vibrație feminină.

Cifrele feminine sunt numere de colaborare, de ”însoțire”, de ”echipă” și lucru în comun.
Când avem 6 cifre de 2 în data zilei, și la orele 2.22 și 22.22 avem și alte cifre adăugate (seara la 22.22 avem deja 10 cifre de 2!) semnificația pe care mintea noastră o oferă vibrației zilei este accentuată.

Spuneam că numerele și cifrele sunt indicatorii mecanismului prin care lumea noastră este ghidată în diferite direcții. Acest mecanism se numește ACCENTUARE. Se subliniază în mod special anumite lucruri, anumite direcții (”faceți așa”, ”nu faceți așa”) și se accentuează anumite semnificații, la fel cum la școală se corectează cu roșu când ceva este greșit.
Ce facem astăzi cu 22.02.2022?

Ce accentuăm? Ceea ce ne spun ”specialiștii” sau mass media?
Sau altă variantă?

Ce ne îndrumă liberul arbitru să facem. Ghidul interior. Intuiția și corpul.
Putem să o trăim ca o zi obișnuită, și să facem tot ce am făcut în fiecare zi, dintotdeauna. Este foarte bine așa.

Putem să o transformăm într-o sărbătoare, să onorăm și să celebrăm fiecare parte a ei. Este la fel de bine.
Putem să celebrăm numerele și puterea fantastică pe care le-o acordăm.

Să trăim astăzi ca și cum am avea în contul bancar suma de mai sus (fără puncte între cifre) sau ca și cum am putea trăi atâtea zile în viața noastră.
Cum ne-am simți cu abundență nelimitată?

Cum ar fi diferită viața dacă am vibra 20222022, mai intens la ora 2222?
Exercițiul de imaginație este super-puterea umană a minții. Să-l facem astăzi fără așteptări și fără accentuare. Pentru a permite ghidajului interior să ne acordeze la ce avem nevoie.

Dincolo de mecanismul accentuării, sărbătorim astăzi poveștile minții, povestitorul din interior și instrumentele sale importante: cifrele. Filtrând totul prin abilitatea intuiției personale.

Să avem cu toții o zi în vibrația lui 2 – așa cum ne imaginăm fiecare această vibrație!

Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii