Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 350 – 16.12.2022. Astăzi sărbătoresc ultimul pătrar

ro

16 Dec, 2022 12:59 1083 Marime text


V-am povestit de multe ori despre ”fazele lunii”, sau modul în care percepem influența lunii în diferitele perioade ale ciclului său de 28-29 de zile.

Luna influențează sistemul limfatic al corpului. Circulația limfatică este sistemul de canalizare și drenaj al întregului corp, care preia reziduurile și acizii formați în chiar procesul vieții și-i îndreaptă către căile naturale de eliminare (scaun, urină și menstra, la femei).

Întocmai precum sistemul de canalizare al unei case, și circulația limfatică se poate colmata, pot exista stagnări sau blocaje, pot exista deversări inverse.

Dacă vi s-a întâmplat să se înfunde scurgerea de la o chiuvetă sau cadă, ori să reflueze toaleta, știți la ce mă refer când vorbesc despre blocajele sistemului de canalizare. Totul se va întoarce în casă și nu suntem fericiți că apele reziduale, cu toate mizeriile ce ies din corpurile noastre, se reîntorc în casă.

În corp, procesul este similar. Sistemul limfatic se elimină pe alte căi decât naturale, atunci când totul este plin de acizi, de reziduuri, de toxine sau de radicali liberi (tot cu reacție acidă) de la radiații. Care sunt căile ”de refluare”? Aparatul respirator (zona capului și gâtului este plină de ”găuri” și ”orificii” pe unde pot fi scoase toxine și mucus. Aceste episoade de refluare ale sistemului limfatic le numim ”răceli”, ”viroze”, ”stări de rău”, ”indigestii” sau ”indispoziții”. Dincolo de cuvinte, tot ce ni se întâmplă este doar încărcarea excesivă a sistemului de canalizare și creșterea presiunii sale, ce trebuie eliberată pe undeva.

Fazele lunii influențează masiv întreaga funcționare a sistemului limfatic. Presiunea scade sau crește, eliminările sunt intensificate sau temperate. Știm că la luna plină, presiunea este uriașă și eliminările/izbucnirile de orice fel sunt iminente. Iar la luna nouă, presiunea este mai mică și este mai ușor să facem curățenii voluntare.
Astăzi sărbătoresc ultimul pătrar pentru a-mi reaminti alt moment important al lunației. Ziua de mijloc dintre luna plină (ce a fost pe 8 decembrie) și luna nouă (ce urmează pe 23 decembrie). Astăzi poziția dintre soare și lună este un unghi de 90 de grade (numit în geometri unghiul drept), aspect numit în astrologie ”careu”.

Semnificația este de tensiune și dinamism, cu alte cuvinte, pot exista fricțiuni între contrariile reprezentate de soare (masculin) și luna (feminin). Astăzi este o zi în care sunt posibile schimbări neașteptate, declanșări de conflicte, împăcări rapide sau rezolvări spontane ale unor probleme mai vechi. În plan fizic, este o stare de încordare, de agitație și neliniște, o nevoie de a ”face ceva”, de a organiza, ordona, aranja și echilibra ceea ce vedem că nu este în armonie, în jurul nostru. Pentru a ne menține sistemul limfatic în echilibru, suntem atenți la alimentație, la hidratare și la odihnă (elementele esențiale pentru curățenia interioară).

Începând de astăzi și până la luna nouă din 23 decembrie urmează o perioadă de semilună în scădere, considerată cea mai bună în detoxifiere și curele de slăbire. Orice fel de dietă și orice măsură de curățare a corpului (casei, vieții) duce la rezultate mult mai bune când este aplicată acum, comparativ cu orice altă perioadă a anului. În mod natural, va exista o stare de liniște interioară și o tendință de a echilibra ușor orice tendințe dificile apar. Dacă avem nevoie de curățenie de sistem limfatic, este cea mai bună perioadă să o facem. Postul cu apă, posturile intermitente, ceaiurile, sucurile, fructele, cruditățile, orice fel de soluții ”tehnice” alegem pentru curățare, funcționează foarte bine acum.

Fiecare sărbătorire a unei zilei ne amintește de darurile și binecuvântările prezente în viețile noastre. Învățând despre lume și caracteristicile sale, învățăm despre noi înșine și tot ce avem de făcut pentru a ne fi mai bine. Sărbătorim ultimul pătrar al lunii și puterea Universului care ne susține corpurile la fiecare respirație.
Să avem o zi de ultim pătrar cât mai armonioasă și în echilibru

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii