Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 341 – 7.12.2022 Astăzi sărbătoresc provocările

ro

07 Dec, 2022 09:18 1087 Marime text
Cuvintele pe care le folosim ne determină cea mai mare parte din reacțiile emoționale. Și nu atât cuvintele, în sine, cât înțelesul cu care le încărcăm.
Ne-am obișnuit, după zeci de ani de programare mentală repetitivă, să vedem totul în termeni de ”bine/rău” sau ”corect/greșit”.
La orice pas facem, sau după orice ni se întâmplă, începem să facem evaluări povestite, mai ales discutând cu alții. Căutăm ”binele” sau ”răul” în spatele fiecărei circumstanțe.

Am descoperit asta la cei mai mulți oameni care au probleme de sănătate.
Orice disconfort cât de mic, orice muc sau bubiță, orice durere sau mâncărime – primește automat eticheta de ”rău” și se asociază unei stări emoționale neplăcute.
Când o persoană stă la o masă îmbelșugată și introduce într-un stomac de 300-400 ml peste 2-3 kilograme de mâncare și băutură (în decursul a câteva ore, desigur), nu apare eticheta ”rău”, pentru că ”toată lumea face așa”. Când mergem la spectacole cu muzică ce ne modifică ritmul cardiac și consumând stimulente care îngreunează ficatul, nu apare eticheta ”rău”, pentru că ”toată lumea face așa”. Dacă stăm la ”muncă” ore întregi cu fundul pe scaun, fără să ne mișcăm ochii din ecrane sau din hârtii, nu apare eticheta ”rău”, pentru că ”toată lumea face așa”.

Problemele de sănătate sunt provocări reale pentru fiecare om.
Iar provocările nu sunt bune sau rele.

Provocările sunt provocări. Apar întrucât fie avem niște ”datorii” energetice de plătit, fie sunt ”mizerii” limfatice de curățat, fie pur și simplu, pentru că organismele noastre reacționează la stimulii vizibili sau invizibili din mediu.

Când apar provocările, mai ales cele conectate cu starea de bine a corpului, atitudinea cea mai economizatoare de energie este să respirăm adânc, de cât mai multe ori, pentru a curăța mintea de toată țipetele ”aoleo, ce mă fac!” sau ”cineva să mă salveze!”. Odată cu liniștirea mentală și respirația profundă, accesăm acea parte de adult din noi care ne va spune: ”pentru orice problemă este o soluție. Hai să vedem unde putem să găsim soluția pentru problema de acum. ”

Înfruntarea unei provocări, mai ales când se referă la sănătatea personală, este o probă importantă în călătoria vieții.
Există câteva povești foarte interesante în folclorul popular, ce ne învață cum să facem cel mai bine față provocărilor de toate felurile, inclusiv a celor legate de probleme de sănătate. Vă invit la portalul de pe 12 decembrie (12.12) să despovestim una dintre cele mai cunoscute (dar necunoscute, în mod real) povești populare românești. Să o citim împreună cu ochi de adult și să o despovestim, scenă cu scenă, pentru a descoperi mai multe despre călătoria vieții.
https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-succes-sau.../

Este ultimul eveniment on-line al anului 2022 la care particip, are loc într-un portal energetic extrem de puternic, și va fi o provocare atât pentru mine, cât și pentru voi, să descâlcesc fuioarele unui basm.
Dacă vă plac provocările, mi-ar place să trecem împreună prin alt vortex energetic intens.

Astăzi vă doresc o zi cât mai frumoasă, cât mai liniștită, cu acordaj la soarele în Săgetător care-și arată fața după nori, după zile întregi de ploaie și frig. Și cu luna în semnul Gemenilor, astăzi și mâine, la luna plină, semn de aer, de comunicare facilă și de trecere mai ușoară prin provocări.
Să rezistăm cât mai flexibil la orice este astăzi provocator, să respirăm profund, la fiecare pas mai greu și să ne reamintim: corpul omenesc este extrem de rezistent.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii