Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 264 – 21.09.2022. Astăzi sărbătoresc declarațiile

ro

21 Sep, 2022 11:48 1307 Marime text

Foarte multă lume a lucrat cu afirmații, pentru că una dintre direcțiile de re-educare a comportamentului este focalizarea minții pe direcții pozitive.
Cărți celebre cu afirmații sunt:

Louise Hay – Poți să-ți vindeci viața și
Florence Scovel Shinn – Jocul vieții și cum să-l joci (sau preferata mea, Jocul vieții – o ediție dedicată femeilor).
Florence este profesoara lui Louise, iar cele două autoare de succes sunt femeile curajoase care au adus afirmațiile în atenția oamenilor din întreaga lume.

Afirmațiile au devenit un instrument puternic și eficient pentru toți cei care se străduie să re-educe mintea plină de gunoaie mass-media și din cărțile de școală.

Știm că uitarea este un mecanism important al minții umane.
Tot ce nu repetăm zilnic, uităm.
De aceea, cu toții repetăm mental, zi de zi, la trezire, cine suntem, cum ne cheamă, unde trăim și ce acțiuni avem de făcut sau de învățat. Da, în fiecare zi ne menținem viața așa cum este prin povestea pe care o spunem IAR și IAR și IAR și IAR în mintea noastră.
Abia așteptăm să fim întrebați: ”ce mai faci?” și repetăm și cu voce tare aceleași cuvinte, fraze, descrieri și analize care se întâmplă în dialogul mental.

Realitatea vieții noastre este menținută prin repetiția mentală zilnică. Ce nu mai repet și ce nu mai descriu dispare. Se șterge. Uitarea este reala ELIBERARE din povestea zilnică.

Afirmațiile pozitive înlocuiesc treptat unele dintre poveștile minții, pentru că ne decidem că este mai eficient să ne vorbim frumos și gentil în mintea noastră, decât să ne tot biciuim și agresăm. Dacă nu ne mai întâlnim cu persoane ce ne mențin poveștile urâte din cap, în atenția memoriei, sau dacă refuzăm să mai privim știrile / poveștile oficiale, așa cum ni se oferă, uităm treptat și le înlocuim cu alte variante de descriere ale realități.

De aceea, afirmațiile au efect benefic asupra minții, care încetează agresiunile și atacurile asupra corpului, prin emoțiile pe care le produce.

Un instrument și mai puternic decât afirmațiile sunt declarațiile.
De multe ori, oamenii se plâng că afirmațiile sunt greu de folosit, pentru că par false.
Să spui ”mă simt din ce în ce mai bine”, când ție îți este din ce în ce mai rău, declanșează o voce în minte care spune: ”ce te mai minți pe tine, dragul meu!”.

Afirmațiile necesită folosire atentă și alegerea cu grijă a cuvintelor, pentru a nu declanșa vocea critică a minții (nu uitați, este BINE antrenată și imediat intră în acțiune).
Dacă veți afirma: ”mă simt minunat în mașina mea de lux” de mai multe ori pe zi, ajungeți să trăiți într-o iluzie. O mașină de lux nu se materializează prin ”minune” dacă rostiți afirmația de 1 milion de ori pe zi. Afirmația respectivă este utilă când acțiunile pe care le întreprindeți au susținerea concretă, astfel încât materializarea să fie mai eficientă.

În schimb, declarațiile au o forță mult mai mare.
Te gândești de multe ori până faci o declarație. Mai ales cu voce tare. Pentru că ea înseamnă o promisiune, o legătură, un angajament.

Când mergeți la oficiul stării civile, pentru căsătorie, la final vi se spune: ”Vă declar soț și soție”. Este o declarație puternică, rostită de față cu martori, care ”vă leagă” într-un angajament pe care îl veți rupe cam greu, dacă nu doriți să-l mai mențineți.

La judecătorie, poliție sau autoritățile economice, când faceți ”declarații” înseamnă că deveniți răspunzător pentru autenticitatea afirmațiile și cuvintelor. Și că vă asumați consecințele care decurg din nerespectarea declarației.

Declarația de independență sau cea de suveranitate, dincolo de cuvinte pe o bucată de hârtie, sunt simboluri ale intenției celor care au făcut declarația de a face orice pentru a duce la îndeplinire obiectivele din declarație.

O declarație de iubire este mai mult decât o afirmație ”îmi place de tine”.
În spatele ei este intenția de conexiune energetică (și fizică) cu celălalt, cu toate consecințele care decurg din aceasta.

Declarațiile se pregătesc mai temeinic și mai atent decât afirmațiile.
Odată rostite, pun în mișcare energii și se întâmplă lucruri în viețile noastre.

Astăzi sărbătoresc ”declarațiile” pentru că vine Echinocțiul de toamnă (ne bate în ușă).
Și este o perioadă excelentă pentru a vă găsi și afirma o declarație personală de acțiune pentru o perioadă de timp (fiecare alege cât și ce dorește).
Poate fi ceva mic sau ceva mai mare, după cum avem nevoie sau ne îndrumă intuiția.

Declarațiile la care meditez în această perioadă sunt:

”Mă angajez să închid tehnologia după ora 22.00”
”Mă angajez să merg zilnic o oră pe jos – sau să fac activități fizice minim o oră pe zi”.
”Mă angajez să stau în liniște 10 minute pe zi”.
”Mă angajez să fac zilnic 5-10 minute exerciții de respirație”.
Îmi stabilesc și limita de timp (următoarea lună, următoarele 3 luni, de la data x la data y) – pentru că mintea noastră are nevoie de repere precise de începere și încheiere.

La Delta Vitality Retreat vom discuta și lucra cu declarațiile și afirmațiile

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid028LHBprihiMRzHgfuxTqydg1C9K8jjSgDHo9orpmEjQ2kgbVmq9hrgJb6XjjWzypUl&id=100063540521628

Webinarul despre ”Iubirea vieții mele – corpul” este o declarație de iubire pentru corp – și va avea lor între 10 octombrie – 22 octombrie (3 întâlniri săptămânale, luni seara, orele 20.00-21.30) – informații suplimentare pe CentrulNaturaConsultanta@gmail.com

O declarație este o intenție susținută de forța voinței.
Puterea din spatele ei ne poartă înainte, dar vine la ”purtător” cu responsabilitatea de a ne asuma consecințele, dacă nu ducem la bun final angajamentul.

Astăzi sărbătoresc declarațiile pentru că sunt instrumente puternice, prin care pot antrena loialitatea față de corp și față de Forța vieții.
Ele mă țin focalizată pe lucrul cu mine însămi, pentru a nu mă pierde în Super-market-ul din exterior, care mă orbește cu ofertele sale continue.
Să avem o zi cât mai liniștită, echilibrată și focalizată.

Cu iubire, tuturor 


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii