Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 246 – 3.09.2022 Astăzi sărbătoresc imunitatea

ro

03 Sep, 2022 11:25 1153 Marime text
Dacă începe toamna, încep și discuțiile despre ”imunitate”. Un cuvânt inventat de medici, dar care a pătruns în cultura colectivă și este luat ca atare, ca și cum chiar ar exista așa ceva.
”Imunitatea” este doar un termen medical ce descrie o stare de rezistență naturală și adaptabilitate a corpului uman, la variațiile de temperatură, umiditate, structură a aerului și alimentației, câmpuri electromagnetice și provocări mental/emoționale și sociale.

Corpurile noastre frumoase rămân în viață, în ciuda faptului că împotriva lor acționează sute și mii de factori potențial dăunători. Cel mai mare dintre toate fiind ”ignoranța”, depășit doar de manipularea (cu interes) a marketing-ului consumerismului.
Astăzi sărbătoresc imunitatea pentru a ne reaminti cât de puternice și rezistente sunt corpurile noastre.

Dar și pentru a vă reaminti că aceste corpuri au nevoie de anumiți parametri pentru a se menține în cele mai bune condiții, în ciuda multor adversități cu care se confruntă.
Le voi repeta, pentru că am tot discutat despre ele, dar repetiția avantajoasă este cheia pentru întărirea obișnuințelor bune.
C
alitatea aerului și respirația este prima condiție pentru menținerea corpului în stare de bine. Postura corectă pentru o respirație profundă este cu spatele drept și privirea înainte, ceafa fiind verticală și creștetul capului spre cer. Tălpile sunt pe pământ, iar coloana vertebrală este dreaptă. Vă rog să adoptați această poziție, acum, că citiți aceste cuvinte. Și respirați profund, pe nas. Inspir adânc, numărați până la 5-6 și expir adânc, numărați până la 5-6. Apoi țineți respirația 10-20 secunde (cât reușiți). Și respirați iar pe nas (țineți gura închisă), numărând 5 inspir și 5 expir. Câteva astfel de respirații și observați cum se schimbă ceva în energetica voastră. Spatele drept și privirea înainte vă amintește de postura umană, cu creștetul spre cer, picioarele bine ancorate în pământ. Iar gura închisă și respirația profundă pe nas vă acordează la starea de calm și liniște din inima voastră.

De aici începe centrarea și echilibrul.
Imunitatea se dezvoltă în jurul respirației.

Dacă puteți face exercițiul în aer liber, efectul este și mai bun. Dacă este și un petec de natură în apropiere, beneficiul se intensifică. Respirația pe nas este cea care ne permite să filtrăm corect tot ce este în aerul înconjurător și să ne protejăm natural de particule poluante sau bacterii / viruși sau alți germeni.

Exersarea periodică de-a lungul zilei a acestui act simplu, la îndemâna tuturor, dar eficient și întăritor ne antrenează disciplina personală și ne amintește că asumarea responsabilității pentru starea de bine este o sarcină individuală.

Mișcarea fizică și plimbarea în aer liber, minim o oră în fiecare zi, optim într-un colț de natură, dar și în lipsa acestuia, oriunde putem să ne exersăm mușchii și corpul fizic, reprezintă o altă componentă importantă a rezistenței corpului nostru fizic. Suntem ființe dinamice, ne face plăcere să avem corpul antrenat și în stare de tonus, să folosim fiecare dintre mușchii din dotare, pentru a menține o stare funcțională și echilibrată. Chiar și mersul pe jos între stații sau urcatul scărilor pe jos contează, într-un program în care statul în fața ecranelor devine un ”nou normal”, cam anormal pentru tonusul corpului.

A treia condiție pentru starea de bine este hidratarea și menținerea mucoaselor și pielii în cea mai bună stare cu putință.
Cum o facem?

Prin folosirea apei pe exterior (dușuri, băi, spălături terapeutice, împachetări și alte proceduri care implică apa) și folosirea fluidelor alcaline pe interior (apă fructată, limonadă, fresh-uri de fructe și legume, ceaiuri din plante, supe din legume etc).

O alimentație echilibrată, cu evitarea folosirii ambalajelor și a produselor care ”nu cresc în copac” sau nu pot fi procurate din Natură (ciocolata, bomboanele și prăjiturile NU cresc nicăieri în Natura diversă din jur, corpul nu le recunoaște ca fiind ceva ”biologic” compatibil). Aici vă recomand să faceți o călătorie pe www.centrulnatura.ro/e-shop și să descoperiți cărți utile precum Alimentația??? Rețete în dieta de detoxifiere, Bucătăria lui Dumnezeu, De la celulă la univers, Pur și simplu, vindecare sau Sănătate 5D. În toate aceste cărți aveți detaliat subiectul dietei, ca mecanism de întărire imunitară.

Folosirea unor produse naturale de susținere ale corpului și organelor sale cele mai active și implicate în menținerea stării de bine: ficat, rinichi, pancreas, splină, suprarenale, tiroidă.

Estimez că în această toamnă, campioanele pe susținere vor fi tincturile din plante simple, reputate în a face atât detoxifiere (pe eliminare de radicali liberi) cât și protecție generală, prin alcalinizare și eliminări eficiente.
Tinctura de păpădie, tinctura de sânziene, tinctura de sunătoare, tinctura de brusture și tinctura de urzică – vor fi printre cele mai frecvente produse utile ale toamnei.
D
intre remediile homeopatice, Oscilococcinum rămâne un mare susținător imunitar și protector al ficatului, iar gama Imunitate bio, Hepatonic bio, Detox bio și Ginko biloba bio de la Santarome va fi mult folositoare corpurilor adulților ce au nevoie de suport la trecerea între anotimpuri.

Pentru copii, vom folosi atât jeleurile de la Santarome (Imunit, Ma detox, Relax bio), cât și produsele de la Plantextrakt (Imunogrip junior, Imunorezistan, Nasirus sinus și Poly-gemma imunitate).

Astăzi sărbătoresc imunitatea, pentru că venirea toamnei, rapidă și fără întârziere, odată cu schimbarea calendarului pe luna septembrie, ne forțează să ne mișcăm rapid. Cum vă spuneam în postarea de ieri, va urma o perioadă cu o energie diferită de până acum. Vă rog să vă puneți ”centura de siguranță”, să vă țineți scaunele în poziția dreaptă (cu coloana vertebrală dreaptă, și respirația eficientă și profundă), să mențineți mintea calmă și focalizată, emoțiile în control, prin puterea respirației și să continuați drumul vieții în prezență și cu precauție.

Să avem încă o zi cât mai bună și liniștită, cât mai centrată pe valorile umane fundamentale: calm, echilibru și armonie.
Cu iubire, tuturor

ARticol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii