Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 135 – 14.05.2022. Astăzi sărbătoresc ursulețul de pluș

ro

14 May, 2022 13:49 1352 Marime text
Constanța este Bine
  • În derularea zilelor se petrec ocazional întâlniri și momente de sincronicitate, care au puterea să schimbe cursul drumului.

Cunoaștem oameni sau locuri ce trezesc în corpul nostru senzații indescriptibile în cuvinte, dar ce ne împing spre decizii sau acțiuni care ne așează pe altă linie de destin decât cea pe care ne aflam în acel moment.

Am avut și eu parte în viața mea de astfel de întâlniri, cea mai puternică și intensă fiind cea cu Maestra mea, dr. Anita Davies, medic homeopat și mare filantrop.

Anita a fost cea care m-a făcut să văd lumea cu ochi de adulți, prezentându-mi complet altă viziune decât cea pe care o aveam de acasă și de la școală.

Întâlnirea cu ea a fost prilejuită de un ursuleț de pluș. Nu ne cunoșteam fizic (doar corespondasem, într-o perioadă în care nu exista Internet sau telefoane mobile, și schimbasem faxuri și scrisori). Așa încât, Anita mi-a spus că va avea în mână un ursuleț de pluș. Am căutat-o ceva timp în marea de oameni (am înțeles greșit locul de întâlnire), dar cu răbdare și credință, am descoperit-o acolo, având în mână ursulețul de pluș. Când am văzut-o, m-am relaxat (fusesem cam agitată și tensionată, pentru că mă aflam într-o țară străină, pentru prima oară, în mijlocul unei mulțumi de oameni, fără prea mulți bani în buzunar și mergând pe încredere și ghidajul vieții).

Acel ursuleț de pluș a stat alături de mine ani buni, cât mi-am făcut ucenicia alături de Anita, amintindu-mi mereu de întâlnirea providențială, care mi-a schimbat destinul și direcția carierei, vieții și apoi, întregii mele viziuni despre lume și realitate.

Astăzi sărbătoresc ursulețul de pluș ca un simbol al semnelor pe care Forța vieții ni le trimite continuu, și pe care fiecare le descifrăm individual. Nu există o ”interpretare” generală, ci doar propria noastră viziune despre ceea ce este.

Pentru mine, ursulețul de pluș din mâna Anitei a fost mesajul: copilul care ești are nevoie să crească. Dacă dorești, poți să-ți fiu ghid.

În general, semnele Forței vieții sunt conectate cu procesul nostru de evoluție și ne anunță transformările și creșterea. Procesul în sine nu este simplu și deloc confortabil. Suntem așa obișnuiți cu starea care este și ideea pe care o avem despre lume, încât faptul că cineva o zdruncină din temelie și o înlocuiește cu alta nu ne convine.

Ne batem și rezistăm schimbărilor.

Zilele acestea din portalul de eclipse (vă reamintesc că suntem între eclipsa de pe 30 aprilie și cea care urmează pe 16 mai, la luna plină în Scorpion) au adus la suprafață o temă importantă, ne-vindecată și ne-rezolvată (pentru mine, ca persoană, dar am văzut din corespondența cu oamenii, că este și pentru alții) – tema exceselor versus cumpătarea.

Am constatat că în momentele de neliniște, teamă, iritare sau nemulțumire, mă refugiez în două (sau trei) mecanisme învățate în copilărie (de la părinți), singurele care mă sedează și mă amorțesc, să nu mai simt disconfortul interior (emoțional):

- Mâncarea
- Uitatul la ecrane
- Și dacă este posibil, mersul la cumpărături (umblatul prin magazine) sau distracții diferite (spectacole, petreceri, festivaluri etc).
-
Cele trei mecanisme sunt instrumentele prin care ființele umane ( de fapt, mintea lor) sunt ținute sedate, obediente și amorțite.

Toate trei necesită resurse financiare și întreaga noastră viață ne folosim energia (forța vitală) pentru a o schimba pe finanțe (bani), prin care să putem să avem mâncare, povești (filme sau cărți) și distracție (cumpărături, spectacole, vacanțe).

Ne oferim energia corporală pe post de ”mâncare” pentru sisteme, pentru a ne lăsa ulterior consumați energetic de aceleași sisteme.
Bucla de consum este imensă, puternic indusă de social din copilărie, inconștientă și niciodată adusă real la suprafață, pentru a fi văzută în realitate.

Diferența între ce credem că este viața noastră (ursulețul de pluș) și ce este ea cu adevărat (ursul din pădure, care în momente de furie și agitație, te poate ucide într-o secundă) este foarte mare.

Rememorarea unui om care s-a străduit toată viață să iasă din stadiul de ursuleț de pluș, să trăiască ca un urs liber și să-mi arate și mie drumul, cât s-a priceput să o facă, mi-a aprins o lumină imensă în Conștiență.
Am văzut cum m-am oferit o viață, energetic, ca hrană. Pentru sisteme, pentru alții, prin obiceiuri automate și dăunătoare. Am fost ”dresată” să mă comport ca o ”hrană”.
Comemorarea Anitei mi-a readus în viață un ursuleț de pluș. Nu același pe care mi l-a adus Anita acum 30 de ani, dar unul asemănător. De această dată, am văzut mesajul diferit. Pentru că 30 de ani de muncă cu mine însămi au subțiat valul care-mi acoperă ochii. Și am reușit să întrevăd ceva dincolo de el.

Ursulețul de pluș este simbolul Conștienței care îmi transmite mesajul despre Reala mea natură interioară.

Ursul, ursa mare, carul mare (deasupra capului nostru, ce se vede splendid în nopțile senine din această perioadă) ce ne îndrumă către Steaua Polară, dacă prelungim pe cer oiștea sa – compasul real, GPS-ul Naturii care ne arată REALUL CENTRU spre care să ne ducem atenția.
Sincronicitățile și mesajele care îmi ridică părul pe corp (și cap), vântul care se stârnește din senin, când vorbim despre cei ce nu mai sunt (ați trăit asta, nu-i așa?), senzațiile corporale clare că ești unde ai nevoie să fii, că faci ceea ce ești menit să faci.
Mama urs, simbolul Mamei Pământ, semnul că Natura îți confirmă că ești o parte din ea, aparții Forței vieții și ești ghidată continuu prin semne, pe drumul intenționat de tine.

Astăzi sărbătoresc ursulețul de pluș pentru a mă acorda cu energia puternică ce se trezește în Pământ, în lume și prilejuiește, dacă te acordezi la ea, viziuni ale următorilor pași pe drum. Nu neapărat ”ce am de făcut?” ci ”cum pot să fiu, pentru a trăi viața mai acordat și mai prezent?”.
Ursulețul de plus mi-a reamintit de Lumina care sunt. S-a reîntors în momentul în care am simțit că nu am nicio direcție de mers. Și mi-a reamintit.
Vă doresc tuturor o zi de sâmbătă cu luna în Balanță cât mai echilibrată și cât mai prezentă. Dacă în viața voastră există ursuleți de pluș care au povești de spus, amintiți-vă, acordați-vă și ascultați-le diferit. Mă bucur că printre toate jucăriile posibile, există și aceste simboluri ascunse de putere.

Să ne fie bine astăzi tuturor, să avem o altă zi jucăușă și echilibrată

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii