Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea momentului. Detox sufletesc de Tukaram

ro

13 Feb, 2023 08:27 911 Marime text
Sper că v-ați bucurat de lectura acestei cărți frumoase.
În seara asta, avem ultima referință la ea, pentru că ne așteaptă și alte cărți interesante să le răsfoim, comentăm și prezentăm.

Pagina 168
Media – tv, radio, film, muzică etc
Sub orice formă s-ar prezenta – film, știri, reclame etc – media este un instrument prin care masele sunt educate și influențate. Prin intermediul ei, sunt speculate și manipulate în mod subtil cele mai profunde stări ale omului: frica și speranța.

Din toate direcțiile, mesajul este același: trebuie să suferim astăzi pentru ca mâine să ne fie bine. Cea mai eficientă rețetă pentru a menține controlul este să îl faci pe om să se teamă astăzi pentru ca apoi să îi hrănești speranța că într-o zi, în viitor, va fi fericit. La baza celor două există o breșă pe care politicul, religia și industria o speculează foarte eficient: ignoranța omului. În condițiile în care omul a fost învățat să caute în afară și să creadă că fericirea poate fi cumpărată, le este foarte ușor să își vândă produsele.

Pe vremuri, când nu exista o astfel de tehnologie, controlul era implementat prin forță, necesitând prezența fizică personală sau prin reprezentanți. Astăzi, este exercitat de la distanță, mai ales prin intermediul tehnologiei care face posibilă scurtarea distanțelor. Controlul a ajuns să fie implementat la un asemenea nivel, încât omul nu numai că nu ripostează, ba dimpotrivă. Dacă înainte trebuia să fie forțat sub amenințarea cu moartea să accepte controlul, astăzi cedează de bunăvoie fără să i-l impună cineva din exterior. Se așează singur în fața televizorului, nu îl obligă nimeni.

Cum s-a ajuns la o așa performanță?

Este relativ simplu. Cauzele sunt frica, speranța, educația și orientarea către exterior.
Pentru că nu are curaj să-și asume responsabilitatea asupra propriei vieți, omul așteaptă de la alții să îi spună ce să facă. Cât timp mai crede că el însuși nu are nicio putere, își va asuma părerile și ideile altora ca fiind ale sale și le va urma orbește. Apoi, cât timp îi va fi frică, va spera, pentru ca asta este natura minții, întotdeauna își dorește ce nu are. Așadar, cu cât va suferi mai mult, cu atât se va amplifica speranța.

Pornind de la frică și de la tendința minții de a evita durerea, omul va fi tentat să caute opusul, adică plăcerea de moment sub toate formele ei. Această tendință este speculată de toate reclamele al căror mesaj este: ”Acum ești în durere, noi îți oferim posibilitatea să scapi de ea. Tot ce ai de făcut este să cumperi produsul nostru și vei fi fericit. Cumpără acum!”

Vă invit să parcurgeți pas cu pas cartea de Detox sufletesc. Nu este confortabilă, dar este iluminatoare. Vă poate răspunde la multe dintre întrebări. Și oferă destul de multe soluții practice, pentru cine chiar are nevoie de ele.

Vă doresc o săptămână bună, care trece prin Ziua Îndrăgostiților, marți, intenționând să vă iubiți corpul, cel puțin la fel de mult precum o faceți cu alte persoane din afara voastră.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii