Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Jocul Limbajul iubirii - ziua 7 (din 22)

ro

28 Aug, 2020 10:46 2024 Marime text

Focalizarea pe pozitiv
 
Avem deja o săptămână de când studiem și experimentăm LIMBAJUL IUBIRII, o modalitate de comunicare cu noi înșine și cu ceilalți care ne face să rezonăm interior în mod armonic.

ABC-ul acestui Limbaj al Iubirii constă în focalizarea asupra aspectelor POZITIVE, plăcute și dezirabile din ceea ce este.

Complimentele, încurajările, aprecierile, declarațiile binevoitoare, tonul blând și calm al vorbelor și disponibilitatea de a ierta greșelile celuilalt reprezintă cărămizile de bază cu care construim altfel de relații cu totul în jur.

jocul Limbajul Iubirii are o viziune diferită asupra realității decât ceea ce este în prezent: oamenii ca celule într-un organism biologic.

UNICITATEA fiecărui om îi conferă o poziție unică în Jocul vieții. Sarcina fiecărui om unic este să găsească acele relații și acele modalități de conectare prin care să devină o parte a ORGANISMULUI VIU AL NATURII.

Într-un organism viu fiecare are locul său potrivit și sarcina sa cea mai bună, diferită de a celorlalți - pentru ca întregul să funcționeze armonios și să poată exista.

Putem face acest lucru dacă INTENTIONĂM să urmăm și să ne acordăm la aspectele POZITIVE ale realității și relațiilor, amortizând aspectele conflictuale.

Când ne confruntăm cu ceva pe care îl percepem ca disturbare, dizarmonie sau conflict, putem să ne comportăm în trei feluri:

1) rezonanță - să intrăm în rezonanță cu ce se întâmplă (tristețea unei persoane, suferința unor făpturi, frica sau furia, alte emoții existente)

2) amplificarea - să intensificăm prin trăirea noastră ce se întâmplă (intrăm în panică, începem să țipăm sau să plângem, revendicăm zgomotos ”să ni se facă dreptate” etc)

3) amortizare - atenuăm prin cuvinte înțelepte și pozitive și o atitudine calmă întreaga situație și întregul potențial conflictual.

”Ce prost ești”! aruncă cineva o ”piatră” psihologică.

”Sunt”, este răspunsul de amortizare și vă vedeți de treabă.

”Mai stai mult în baie?”

”Mult”.

Răspunsurile de ”amortizare” sunt mereu pozitive, scurte și neutre ca și ton; ele sunt de acord cu interlocutorul și nu permit continuarea unui dialog care amorsează conflicte.

Când cineva greșește și folosește ton nepotrivit, cuvinte jignitoare sau depreciatoare, avem două posibilități - să ne facem dreptate sau să iertăm.
A ierta greșelile celuilalt înseamnă să ne iertăm greșelile noastre (pentru că ne vom trezi de multe ori și în postura agresorului).

Focalizarea pe aspectele pozitive și folosirea ”amortizării” ca principiu de comunicare - reprezintă experiența zilei de astăzi în Limbajul Iubirii.

Să fim împreună astăzi într-un exercițiu de aducere a pozitivului în realitatea zilnică, indiferent cum arată situația: să vedem pozitivul într-un incident verbal, într-o problema tehnică, într-o suferință, în eșecul unui proiect și într-o pierdere.

Golurile care apar după pierderi nu sunt motive de plângere, ci oportunități de un nou început.

Să alegem să fim buni și blânzi cu noi înșine (pentru că a fi pozitivi înseamnă a fi BUNI în primul rând cu noi, să ne permitem generozitatea de a oferi bunătatea celuilalt) și să acceptăm ceea ce este FĂRĂ SĂ NE MAI LUPTĂM să schimbăm ce nu poate fi schimbat. Doar să amortizăm conflictele.

Nu va fi ușor. Pentru că ne vom confrunta toată ziua cu Importanța de Sine (cea care vrea dreptate și nu iubire).

Dar fiind conștienți și prezenți, vom observa apariția Importanței de Sine, vom zâmbi și vom amortiza impactul ei zdrobitor.

Să exersăm o zi întreagă pozitivul, blândețea, răbdarea și mai ales, acceptarea Jocului.

Realitatea este așa cum este. Și alegerea de astăzi este POZITIVUL.

Să petrecem împreuna o altă zi ”binară” (suma cifrelor zilei de astazi este 22 = 2+8+8+2+2) și de măiestrie!

Joacă plăcută nouă tuturor!

Vă iubesc!

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii