Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Cartea săptămânii. Arta simplității – Dominique Loreau

ro

05 Jan, 2023 10:19 941 Marime text



”Frumusețea, sub toate formele ei, este indispensabilă fericirii, iar noi, oamenii, avem nevoie totuși de ceva mai multă decât am crede în mod rațional. Sufletul nostru are la fel de multă nevoie de frumusețe cum are corpul de aer, de apă și de hrană. Fără frumusețe, devenim triști, deprimați, iar uneori ne pierdem mințile.
Frumusețea invită la contemplare. Absoarbe cu totul.
.......
Adevăratul lux este acela în care ne instalăm în mod firesc, aproape fără să ne dăm seama: fotolii bune care miros a piele, un pled din cașmir, pahare din cristal, o față de masă din in alb, farfurii simple din porțelan alb care păstrează căldura, șervete groase din bumbac egiptean, o încăpere lipsită de bibelouri, dar care oferă posibilitatea unui foc de lemne iarna, un buchet discret de flori, legume de sezon dintr-o grădină alăturată.

Falsul lux este cel pe care îl ”cumpărăm” dorind să reproducem un interior văzut într-o revistă la modă, alegând o mobilă modernistă fără a lua în calcul confortul, gătind cu ingrediente nedigerabile după cum ne taie capul, petrecându-ne vacanțele în locuri ”cool” și suprapopulate, înghițind non-stop tranchilizante pentru a face față stresului.”

Frumusețea este o nevoie.

Nu este nici lux, și nici moft.

Sufletul are nevoie de hrană zilnică.

Să petrecem o zi în care să aducem fărâme de frumusețe în viața noastră: flori, pietricele frumoase, pene de pasăre găsite pe stradă, frunze de forme interesante, fotografii inspiratoare, haine cu textură prietenoasă pentru corp, gesturi delicate, ordine pe birou sau în sertare, curățenia unui colț de casă / cameră sau loc unde ne aflăm etc.

Cu iubire,


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii