Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Primarul orașului Negru Vodă, Petre Urziceanu(PNL) - „Am adus în Negru Vodă 17 milioane de euro din fonduri europene“

ro

22 Aug, 2020 00:00 2659 Marime text
  • Negru Vodă este una dintre localitățile în care, dacă ajungeai acum 4 ani, aveai impresia că te-ai întors în timp
  • Cu titulatură de oraș, Negru Vodă abia dacă putea fi numit un sat, aparent uitat de lume, aflat la marginea civilizației
  • În ultimii 4 ani, lucrurile au luat-o în altă direcție
  • Primarul PNL, Petre Urziceanu, a elaborat și implementat deja multe proiecte care au făcut ca orașul să prindă contur
  • Pe Programul Operațional Regional - Infrastructura Mare a început construcția unei stații de epurare la Negru Vodă, proiect a cărui valoare este de 5 milioane de euro
 
 
Negru Vodă este una dintre localitățile în care, dacă ajungeai acum 4 ani, aveai impresia că te-ai întors în timp. Cu titulatură de oraș, Negru Vodă abia dacă putea fi numit un sat, aparent uitat de lume, aflat la marginea civilizației. Și asta pentru că nu s-au investit energie şi timp în elaborarea unor proiecte prin care să fie atraşi bani europeni, bani care ar fi putut să transforme oraşul Negru Vodă în... oraş.

După 25 de ani în care localitatea a rămas la stadiul din 1989, în ultimii 4 ani, lucrurile au luat-o în altă direcţie. Primarul PNL, Petre Urziceanu, a elaborat și implementat deja multe proiecte care au făcut ca orașul să prindă contur.

„Când am venit la Primărie, exista o cerere depusă pentru un proiect care prespunea asfaltarea a 17,4 kilometri de străzi în interiorul orașului, din care 9 kilometri de drumuri de pământ în Negru Vodă și strada principală din satul Darabani. Cererea a fost aprobată și din primăvara lui 2017, în Negru Vodă a început procesul de dezvoltare cu fonduri europene“, a declarat Petre Urziceanu.

Tot cu fonduri europene, a fost achiziționat un utilaj multifuncțional pentru întreținerea drumurilor pe timp de vară și de iarnă. De asemenea, potrivit primarului, în 2017 au fost accesate fonduri pentru amenajarea de parcuri, pe o suprafață de 15.500 mp, care cuprind, pe lângă spații verzi, locuri de joacă pentru copii, un teren de sport și foișoare pentru seniorii orașului. Suprafețele de spațiu verde au gazon, flori, arbori și arbuști, sunt dotate cu un sistem de irigații performant, alei și mobilier urban. „Mă bucur să văd că aceste parcuri sunt în fiecare seară pline de copii cu părinți sau bunici“, a precizat Petre Urziceanu, care a adăugat că întregul său mandat a fost concentrat pe zona de învățământ, pentru copii și elevi.  
 
„În 2016, nicio școală nu avea autorizație de funcționare. Plecând de aici, am identificat problemele și apoi sursele de finanțare pentru reabilitarea tuturor unităților de învățământ. Pentru Liceul Teoretic Negru Vodă, am elaborat un proiect prin care clădirea va fi modernizată și extinsă cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Pentru cei mai mici, până la sfârșitul lunii va începe construcția unei grădinițe noi cu program prelungit în Negru Vodă. Grădinița existentă nu mai corespunde, nici din punctul de vedere al spațiului pe care îl oferă, nici al dotărilor. În satul Darabani, în scurt timp va începe construcția unei școli primare, cu sală de sport și teren de fotbal, unitatea de învățământ urmând să fie ridicată cu fonduri europene în valoare de 800.000 euro“, a completat primarul.
 
De asemenea, clădirea abandonată și devastată a dispensarului, urmează să fie transformată în Centru de Permanență, lucrări care vor fi realizate prin programul Companiei Naționale de Investiții, iar la sala de sport urmează să fie finalizate lucrările de reabilitare.
 
„Pe Programul Operațional Regional - Infrastructura Mare a început construcția unei stații de epurare la Negru Vodă, proiect a cărui valoare este de 5 milioane de euro. În ceea ce privește alimentarea cu apă, am rezolvat problema calității apei din satul Vâlcelele, prin racordarea localității la sursa de apă din satul Darabani. M-am implicat și am adus în Negru Vodă 17 milioane de euro din fonduri europene. Am reconstruit, de fapt, o comunitate. În ultimii patru ani, Negru Vodă s-a transformat dintr-un loc încremenit în timp până în 2016, într-un oraș unde se poate trăi normal, frumos și european“, a mai spus Petre Urziceanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii