Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Iulian Tudorache, candidatul PNL la Primăria Crucea - „Preocuparea imediată va fi să asfaltăm ce ne-a mai rămas de asfaltat și să racordăm comuna la rețeaua de gaze naturale“

ro

26 Aug, 2020 00:00 2671 Marime text
  • Candidat la funcția de primar al comunei Crucea, din partea PNL, Iulian Tudorache a participat la deciziile publice în ultimii 4 ani, din funcția de viceprimar
  • În privința proiectelor de infrastructură, Tudorache a precizat că, în satele comunei, se află în derulare proiecte de asfaltare a drumurilor, de amenajare a trotuarelor
  • Candidatul PNL la funcția de primar a menționat că, în prezent, se află în lucru proiecte de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă, de reabilitare și modernizare a iluminatului public, de modernizare a sistemului de colectare a deșeurilor menajere din comună
  • Alte proiecte importante pentru comunitate sunt cele privind realizarea a 6 spații multisport cu suprafață sintetică
  • Aspectele privind siguranța și securitatea cetățeanului nu vor fi deloc neglijate
  • Un alt obiectiv stabilit pentru mandatul 2020-2024 se referă la înființarea unui centru de permanență medicală, centru ce va deservi locuitorii comunei Crucea
 
Candidat la funcția de primar al comunei Crucea, din partea PNL, Iulian Tudorache a participat la deciziile publice în ultimii 4 ani, din funcția de viceprimar.
 
Implicat în actul administrativ, acesta a demonstrat, în ultimii ani, cum poate ajuta comunitatea și a explicat că, din funcția de primar, ar putea să vină mai mult în sprijinul locuitorilor decât a făcut-o deja prin experiența acumulatăîn acești 4 ani și prin puterea de decizie ce-i va fi conferită de funcția de primar.
 
„M-am implicat! După 4 ani, faptele confirmă crearea unor condiții mai bune pentru locuitorii comunei, fie că vorbim despre utilități, drumuri, spații de recreere sau socio-culturale. Am muncit pentru ca proiectele inițiate pentru comunitatea din Crucea să fie realizate și să ne ofere un nivel de trai cât mai ridicat“, a declarat viceprimarul Iulian Tudorache.
 
În privința proiectelor de infrastructură, Tudorache a precizat că, în satele comunei, se află în derulare proiecte de asfaltare a drumurilor, de amenajare a trotuarelor, la finalul cărora administrația se poate orienta către aspectul estetic al localității. Un cuvânt ce va guverna în noua administrație va fi ,,curățenia”. Îmi doresc o comună a trandafirilor, o comună care să strălucească de curățenie.
 
Candidatul PNL la funcția de primar a menționat că, în prezent, se află în lucru proiecte de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă, de reabilitare și modernizare a iluminatului public, de modernizare a sistemului de colectare a deșeurilor menajere din comună,de reconstrucție a vechiului stadion Crucea dar, în primul rând, fiindcă ne aflăm la început de an școlar, de reabilitare și curățenie a clădirilor de curs pentru copii, respectiv cele 5 grădinițe  (Crucea, Gălbiori, Crișan, Stupina, Baltăgești) și Liceul Tehnologic Crucea.
 
„Lucrăm, de asemenea, la proiectul privind racordarea comunei la rețeaua de alimentare cu gaze naturale. Este un proiect care trebuie implementat și pentru care au fost făcute deja demersurile necesare. Vom profita de fondurile europene și de faptul că putem atrage bani europeni și guvernamentali în acest sens“, a menționat Iulian Tudorache.
 
Alte proiecte importante pentru comunitate sunt cele privind realizarea a 6 spații multisport cu suprafață sintetică“, a completat viceprimarul. Am făcut calculele, iar acestea vor fi realizate de către firma consiliului local și până la sfârșitul anului. Primul astfel de spațiu va fi amenajat în localitatea Crucea, pe strada Bufetului, în spatele magazinului Centrocoop. Va fi un spațiu mixt, atât pentru cei mai mari pentru activități sportive, câtși pentru cei mici, prin amplasarea de tobogane, leagane și alte astfel de efecte. Spațiul este generos și ne permite acest lucru .
 
Aspectele privind siguranța și securitatea cetățeanului nu vor fi deloc neglijate. În anul 2017, am depus laConsiliul Local o inițiativă privind amplasarea de camere video pentru monitorizarea întregii comune, proiect ce a fost aprobat dar care, până la acest moment, nu a primit finanțarea necesară. Cred că este momentul să ne îngrijim și de acest aspect, mai ales că am purtat discuții cu poliția circulației și în interiorul localității Crucea avem acceptul de principiu de a monta o cameră tip radar ce va afișa instantaneu viteza de deplasare pentru a descuraja depășirea vitezei legale în localitate și pentru a preîntâmpina evenimente de circulație de genul celor ce s-au produs în trecut.
 
Un alt obiectiv stabilit pentru mandatul 2020-2024 se referă la înființarea unui centru de permanență medicală, centru ce va deservi locuitorii comunei Crucea, în principal cu efectuarea de tratamente medicale (injecții, perfuzii etc.) prescrise de către medicii de familie sau cei de spital, tratamente care,în acest moment, nu pot fi efectuate în cadrul comunei, din lipsa acestui centru.
 
Copiii vor fi în continuare sprijiniți, sperăm să scăpăm de auspiciile negative ale acestei pandemii și să reîncepem activitățile cu aceștia: clubul de fotbal , cel de taekwon-do, chitară, orgă sau dansuri.
 
Nu foarte multă lume știe, dar în zona Zavalu, comuna Crucea deține 1,3 km de mal de Dunăre. Îmi doresc sa punem în valoare această resursă, să depunem proiecte pe fonduri europene și să asigurăm amplasarea unui ponton, doc plutitor, pentru facilitarea accesului locuitorilor comunei Crucea,și nu numai, la Dunăre. Avem destui pescari-și nu numai-în comună care ar putea beneficia de aceste lucruri.
 
Avem rezervație naturală, avem mal de Dunăre, avem munți, darși multe alte obiective ce se constituie într-o bogăție a comunei ce trebuie exploatată mult mai bine, iar împreună cu producătorii tradiționali, să putem să exploatăm,în interesul comunei și al cetățenilor ei, aceste resurse.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii