Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Investiții de peste 3,5 milioane de euro, bani europeni, în comuna Corbu

ro

26 Aug, 2020 00:00 2573 Marime text
  • Cunoscută odinioară pentru plajele virgine, comuna Corbu este în plină dezvoltare
  • În ultimii ani, destinația de vacanță Corbu-Vadu a fost aleasă de tot mai   mulți   turiști   români   sau   străini,   fapt   care   a   dus   la responsabilizarea, tot mai mare, a administrației locale
  • Preocupările primarului Marian Gălbinașu au vizat atragerea   de   fonduri   europene   sau   guvernamentale   pentru implementarea a numeroase proiecte de modernizare a comunei
  • Tot   cu   fonduri   europene   se   dotează   cu   echipamente,   costume   și ustensilele   necesare   funcționării,   căminele   culturale   din   Vadu   și Corbu
  • În privința proiectelor de infrastructură, obiectivul primarului este de a asfalta și de a moderniza toate drumurile din localitate
  • Având în vedere interesul arătat de turiști în ultimii ani pentru plaja Corbu, primarul a depus documentația pentru atestarea comunei ca stațiune turistică

Cunoscută odinioară pentru plajele virgine, comuna Corbu este în plină dezvoltare, atât din punct de vedere turistic, cât și din cel al condițiilor de trai oferite locuitorilor.
În ultimii ani, destinația de vacanță Corbu-Vadu a fost aleasă de tot mai   mulți   turiști   români   sau   străini,   fapt   care   a   dus   la responsabilizarea, tot mai mare, a administrației locale, atât față de condițiile   oferite   turiștilor   (infrastructură),   cât   mai   ales   față   de comunitate.
Așa se face că preocupările primarului Marian Gălbinașu au vizat atragerea   de   fonduri   europene   sau   guvernamentale   pentru implementarea a numeroase proiecte de modernizare a comunei:
„An de an, cu devotament, cu viziune și proiecte, am făcut Corbu un loc civilizat și frumos.
Singurul loc neamenajat aici este plaja Corbu, unde suntem bucuroși să primim mii de turiști în fiecare vară.
În restul comunei, am ajuns cu modernizarea la nivel european. Avem proiecte în implementare în valoare de 3,5 milioane de euro, bani europeni. Continuăm!“ , spune primarul comunei Corbu.
 
Investițiile  la  care  face  referire  primarul  vizează  atât   proiecte  de infrastructură,   de  extindere   a   rețelelor   de  utilitate   publică,   cât   și pentru educație și timp liber.
Printre proiectele care se află în derulare în acest moment, se numără înființarea unui after school, proiect realizat cu fonduri europene. Tot cu bani europeni, se modernizează și se dotează Grădinița nr. 2, se reabilitează Școala Primară din Vadu și Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Corbu.
”Principala noastră preocupare este aceea de a le oferi copiilor noștri toate condițiile pentru a putea învăța și a se dezvolta frumos, pentru că ei reprezintă viitorul nostru“, a declarat Marian Gălbinașu.
În privința proiectelor de infrastructură, obiectivul primarului este de a asfalta și de a moderniza toate drumurile din localitate. ”Continuăm proiectul de asfaltare a străzilor și reparăm drumurile care duc către plaja Corbu și DC 83 Corbu-Vadu. Prin proiectul care va intra în lucru în scurt timp, vom moderniza 14 străzi din Corbu și Vadu. De asemenea, am demarat lucrările pentru racordarea tuturor locuințelor la rețeaua de gaze naturale.  Proiectul este început și îl continuăm pentru că, în secolul 21, normalitatea înseamnă condiții de trai de bază“, a explicat Gălbinașu.
Tot   cu   fonduri   europene   se   dotează   cu   echipamente,   costume   și ustensilele   necesare   funcționării,   căminele   culturale   din   Vadu   și Corbu,   iar   pe   străzile   din   comună   vor   fi   montate   camere   de supraveghere,   în   scopul   combaterii   infracționalității   și   pentru asigurarea unui climat de siguranță. 
Având în vedere interesul arătat de turiști în ultimii ani pentru plaja Corbu, primarul a depus documentația pentru atestarea comunei ca stațiune turistică de interes local: „Corbu devine mai atractiv pentru turiști, odată cu atestarea comunei ca stațiune turistică“, a conchis Marian Gălbinașu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii